Home > Misstänkta nordkoreanska hackare har stulit känslig militär information.

Misstänkta nordkoreanska hackare har stulit känslig militär information.

Misstänkta nordkoreanska hackare har stulit känslig militär information, inklusive en gemensam plan från USA och Sydkorea om hur de ska eliminera Nordkoreas ledarskap i händelse av krig.

Det rapporterar Wall Street Journal.

Dataintrånget skedde i Sydkoreas försvarssystem under förra året, uppgav företrädare för det amerikanska försvaret och sydkoreanska parlamentsledamöter.

De stulna dokumenten inkluderar det som är känt som Operation Plan 5015, som USA och Sydkorea drog upp 2015 i händelse av krig med Nordkorea. I denna finns detaljerade planer på att kunna eliminera bland annat Nordkoreas ledare Kim Jong-Un.

Reuters rapporterar att två amerikanska bombflygplan flög över den koreanska halvön i en styrkedemonstration på tisdagen. Det skedde samtidigt som Donald Trump mötte höga representanter för försvaret för att diskutera hur de ska svara på hoten från Nordkorea.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.