Home > MongoDB stiger – här kan du köpa denna heta molnaktie

MongoDB stiger – här kan du köpa denna heta molnaktie

MongoDB är en molnbaserad databas med en prisökning på 44% på årsbasis och 140% under de senaste 12 månaderna. Deras flaggskepsprodukt, Atlas, är en kassako. 

Om du för närvarande överväger att lägga till IT-aktier i din portfölj kan MongoDB vara ett intressant val. Kortfattat utvecklar detta amerikanska företag programvara som gör det möjligt för deras kunder att skapa digital infrastruktur. I dagens internetbaserade samhälle kan MongoDB vara en lukrativ möjlighet, och investerare har inte missat det hittills, med tanke på dess prisökning på 140% det senaste året.

Låt oss ta reda på mer om MongoDB och varför det har ökat med 140% på bara ett år – och med 26,33% i fredags.

Hur och var du kan köpa MongoDB på nätet

Om du vill handla MongoDB Inc. (NASDAQ: MDB) på ett bekvämt och prisvärt sätt kan du vända dig till en av nätmäklarna nedan:

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Vad är MongoDB?

MongoDB utvecklar marknadsledande programvara som är kompatibel med stora molntjänstleverantörer, inklusive Google, Amazon och Microsoft. Företaget tjänar på ökade intäkter när allt fler företag flyttar sin verksamhet till molnet. Deras huvudsakliga produkt är molndatabasen Atlas, som upptar över hälften av företagets intäkter.

Ska jag köpa MongoDB idag?

MongoDB är ett snabbt växande teknikföretag som vänder sig mot både etablerade företag som Toyota, Verizon och AT&T och startups som DataRobot. MongoDB:s utmärkta resultat är egentligen ingen överraskning, företaget värderades till 1,2 miljarder dollar då företaget listades på börsen år 2017. Nu är open source-företaget värt mer än 30 miljarder dollar.

MongoDB:s aktie var i fokus förra veckan när företaget publicerade sin resultatrapport. Intäkterna nådde 199 miljoner dollar, en ökning med 44% jämfört med förra året. Detta drevs av stark kundtillväxt och att flaggskeppsprodukten Atlas genererade en intäktstillväxt på 83% jämfört med föregående år. Men är detta tillräckligt för att hålla MongoDB lönsamt i en så konkurrensutsatt bransch?

En prisprognos för MongoDB år 2021

Just nu handlas MongoDB till 507,41 dollar. Analytiker har satt en högstanivå på 534 dollar under de kommande 12 månaderna och en lägstanivå på 410 dollar.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto