Home > Moodys sänker kreditbetyget för 26 italienska banker

Moodys sänker kreditbetyget för 26 italienska banker

Moodys sänker det långsiktiga kreditbetyget för 26 italienska banker, varav fem är delar av större koncerner, med 1-4 steg.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Utsikterna för samtliga berörda banker är fortsatt negativa, heter det i pressmeddelandet.

I nästan samliga fall handlar det enligt Moodys om nedgraderingar av bankernas egna kreditvärdigheter, snarare än ändrade antaganden från Moodys angående i vilken mån bankerna kan räkna med tredjepartsstöd, såsom regeringsstöd.

Betyget sänktes med ett steg för 10 banker, två steg för 8 banker, tre steg för 6 banker, och fyra steg för 2 banker.

På måndagseftermiddagen dementerade vidare Moodys via ett e-mail från sin talesperson Kirsten Knight uppgifterna från tidigare på måndagen om fördröjning av de tidigare aviserade bankutvärderingarna, en fördröjning som skulle ha uppstått i eurokrisens och JP Morgan-förlustens spår.

Det skriver Bloomberg News.

I mailet skrev Moodys att dess plan inte har ändrats, och att företaget väntar sig att ha färdigställt utvärderingarna i slutet av juni.

Talespersonen avböjde att kommentera när utvärderingarna ursprungligen var tänkta att vara klara.

Den 13 april meddelade Moodys att det avser att nedgradera kreditbetygen för flertalet banker i början av maj, däribland BNP Paribas, Deutsche Bank och Morgan Stanley.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.