Home > Morgan Stanley tror att Facebook är den bästa aktien för att få exponering mot metaversen

Morgan Stanley tror att Facebook är den bästa aktien för att få exponering mot metaversen

Metaverseutrymmet har fått enorm uppmärksamhet från investerare, och Morgan Stanley tror att Facebook (nu känd som Meta) är den bästa aktien för att få exponering mot den stigande sektorn.

Kryptovalutaområdet har upplevt många trender under de senaste åren. Från uppkomsten av initial coin offerings (ICO) till den senaste uppkomsten av decentraliserade finanssektorerna (DeFi) och non-fungible tokens (NFT).

Den senaste trenden är metaverse, som har fått massiv uppmärksamhet sedan sociala mediejätten Facebook bytte namn till Meta. Enligt den ledande investeringsbanken Morgan Stanley är Facebook den bästa aktien för att få exponering mot metaversen.

Rapporten från den ledande aktieanalytikern Brian Nowak påpekade att Meta är det mest självklara sättet att investera i utrymmet. Morgan Stanley-analytikern sa att varje framgång företaget har med att bygga och tjäna pengar på metaversen är en uppsida och kommer att bidra ytterligare till Facebooks tillväxt under de kommande åren.

Förutom Facebook tillade analytikern att han gynnar några andra företag för att få exponering för metaverseutrymmet. Dessa företag inkluderar; Roblox, Alphabet, Snap (övervikt) och Unity Software. Rapporten tillade att;

"Amerikanska dagliga användare spenderar redan totalt motsvarande $11 miljarder dagar per år på att konsumera digital media, som ses som metaversa timmar att fånga."

Morgan Stanley tror att metaverseutrymmet har många potentialer, men intäktsmöjligheten i denna sektor kommer att bli mindre och uppstå på lång sikt. Analytikern tillade att;

"Den stora utmaningen här är att den osäkra långsiktiga regulatoriska miljön kring krypto skapar mer osäkerhet om hur stor denna möjlighet att tjäna pengar kan vara."

Facebook är fortfarande den största aktören i metaverseområdet och förväntas göra massiva rörelser inom mjukvaru- och hårdvarubranschen. Vissa kryptofokuserade protokoll, inklusive Sandbox och Decentraland, har också ökat kraftigt tack vare det ökande antagandet av metaversen.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto