Home > Morgonrapport17/3

Morgonrapport17/3

De tragiska händelserna i Japan har haft en stor påverkan på marknaden de senaste dagarna. Problemen med reaktorerna vid Fukushima ligger i fokus. Nedanstående graf visar hur S&P 500 har påverkats av de tidigare kärnkraft problem. Den största påverkan var Chernobyl in 1986 där lägsta nivån noterades 14 dagar efter explosionen. Marknaden återhämtade sin nedgång 20 dagar efter händelsen.

S&P 500 - Påverkan av kärnkraftsolyckor
S&P 500 - Påverkan av kärnkraftsolyckor

S&P 500 hade sin andra raka negativa utveckling med mer än 1 procent igår. Vi ser att S&P 500 är mer översåld baserat på MA-50 än den varit någon gång sedan 26 maj 2010. Stängningen idag strax under 1257 innebär att indexet är mer än två standardavvikelser under MA-50.

S&P500 (Daily)
S&P500 (Daily)

OMXS30 inledde gårdagen som väntat uppåt efter måndagens ”överreaktion”. Köparna tog tillbaka taktpinnen och styrde handel större delen av dagen men föll tillbaka innan stängning på grund av oron. Kursstaplarna noteras 3,5 procent under MA-200 och vi behöver gå tillbaka till slutet av augusti 2010 för att se liknande rekyl. RSI-14 har fallit till 33,85.

^OMX (Daily)
^OMX (Daily)

USD/SEK som vi använder som en viktig indikator befinner sig  fortfarande i en fallande trend mot den svenska kronan. De senaste dagarna har köparna kommit tillbaka och pressat upp kursen. Etableringen ovan MA-20 stärkte senimentet och gav köparna ytterligare energi att styra kursen mot MA-50. Eftersom trenden är ned ligger vi kvar i våra korta positioner.

$USDSEK (Daily)
$USDSEK (Daily)

Som jag skrev i går känner jag att oljan ligger i köp efter nedrekylen men att ha tålamod tills vi ser en rörelse över MA-20 är att föredra.

Naturgas ligger också i köp och fortsätter råvaran upp kommer MA-20 som tidigare varit motstånd gå över till stöd.  Mitt ursprungliga mål är fortfarande $ 4,25. Jag är inte bullish men jag skulle föreslå att undvika korta positioner och flytta strategin till att köpa på dips i motsats till sälja i rallyn.

I guld och silver är det tillräckligt med rörelse dag till dag för att handla i båda riktningarna. Jag anser att det finns mer på nedsidan i båda metallerna innan vi får se nya toppar. För att att inte gå emot trenden tar vi alltså korta positioner.

Idag har vi inga viktiga rapporter.

Statisk att ha koll på:

– SCB: arbetslöshet (AKU) februari kl 9.30
– SCB: småhuspriser februari kl 9.30
– EMU: byggproduktion januari kl 11.00
– USA: KPI februari kl 13.30
– USA: nyanmälda arbetslösa v 10 kl 13.30
– USA: industriproduktion februari kl 14.15
– USA: Bloomberg konsumentförtroende veckoindex kl 14.45
– USA: ledande indikatorer februari kl 15.00
– USA: Philadelphia Fed Index mars kl 15.00

Senaste noteringar
Senaste noteringar
Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.