Home > Morgonrapport 18/3

Morgonrapport 18/3

Ingen har undgått att marknaden varit extremt nyhetsstyrd de senaste dagarna. Börserna faller vid negativa nyheter gällande kärnkraftskatastrofen och ökar när oron lägger sig. I tisdag började Dow Jones plötsligt falla kraftigt och handlarna tittade på varande och frågade: Vart var det härdsmälta? Har radioaktiviteten nått Tokyo? Har det skett ytterligare en explosion?

För att göra en lång historia kort är svaret, ”nej”. Detta var konsekvenserna av att datorer feltolkat uttalandet från EU:s energikommissionär Günther Öttinger där han meddelande att situationen vid det japanska kärnkraftverket i Fukushima inom kort kan utvecklas till regelrätt katastrof. Uttalande hade i själva verket skett tidigare och tagits ur sitt sammanhang. Datorerna satte ihop rubrikerna och började sälja.

Under gårdagens handel hade oron lagt sig en aning och köparna hade övertaget. Värt att notera är att omsättningen endast var 14,8 miljarder kronor vilket visar på försiktighet bland investerarna. Riskaptiten ökade något efter indikationer om att arbetet att hejda en nukleär katastrof i Japan går framåt. FN:s atomenergiorgan IAEA gjorde bedömningen att ingen signifikant försämring av situationen skett sedan onsdagen.

Oljan ökade på grund av fortsatta strider i Libyen och sammandrabbningar mellan säkerhetsstyrkor och demonstranter i Bahrain. För de som köpte på dippen efter rekommendation i måndags har fått en bra resa. Oljans avancering innebär att den återigen befinner sig ovan MA-20.

BRENT Oil (Daily)
BRENT Oil (Daily)

Naturalgas var upp med 5.5 procent och nådde vårt nästan vårt mål på $4.25. Punkteringen av sex veckors högsta får oss att gå ut positionerna. Närmaste motstånd på ovansidan är MA-200 ($4.46) och närmaste stödet på nedsidan är  MA-20 som noteras på $3.95.

NG (Daily)
NG (Daily)

För silver är bilden inte lika klar. Tajta till stopparna eller håll er utanför . I guld kan aggressiva handlare köpa med stoppar under tidigare stapels lägsta.

OMXS30 avancerade 2,13 procent under gårdagen vilket motsvarade upp notering på 1078.  Håller sig kursstaplarna ovan motstånden på 1080 (identifieras i 15 min-diagrammet) vid inledningen skulle detta stärka sentimentet och föra oss upp mot 1085 som tidigare utgjort en psykologisk viktig nivå och sedan vidare till MA.200. Den kortsiktiga trenden (någon till några dagar) pekar uppåt.

OMXS30 (Daily)
OMXS30 (Daily)

Idag är det fattigt på nyhetsfronten. Det är inga betydande bolag som rapporterar i Sverige.

Statistik:
– Tyskland: PPI februari kl 8.00
– EMU: bytesbalans januari kl 10.00
– EMU: handelsbalans januari kl 11.00

Indikatorer
Indikatorer
Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto