Home > Morgonrapport 10/1 – Uppstuds vid stödnivå i OMXS30

Morgonrapport 10/1 – Uppstuds vid stödnivå i OMXS30

Stockholmsbörsen inledde veckan med att testa av nivåer på nedsidan. OMXS30-index slutade ned 0,5 procent till noteringen 996,9. Inför tisdagen pekar de europeiska terminerna på en inledande uppgång. 

Tysk industriproduktion orkade inte infria förväntningarna och påverkade sentimentet negativt under måndagen.

På månadskvällen sade Tysklands förbundskansler Angela Merkel att investerare misstar sig om de tror att ECB ska kunna lösa skuldkrisen i euroområdet så länge det saknas en politisk union i området.

Råvarumarknaden:
Negativa konjunktursignaler från Tyskland tyngde såväl olje- som kopparpriset, även om fortsatt oro för utvecklingen i Persiska viken råder. På tisdagsmorgonen stiger råvarorna på de flesta håll.

Dagens viktigaste statistik:

  • Frankrike: industriproduktion november kl 8.45
  • SCB: industriproduktion november kl 9.30
  • USA: ICSC veckoindex detaljhandelsförsäljning kl 13.45
  • USA: API veckovisa oljelager kl 22.30
  • Kina: handelsbalans december

Teknisk analys OMXS30

OMXS30 inledde veckan med att testa av stödet 993. Omsättningen var kring snittet för de senaste tre månaderna.

Den köpsignal vi fick när indexet gick över 993 indikerar att vi ska upp till 1 100-1 140 området. Dessförinnan har vi dock, förutom medeltalsmotståndet vid 1 020, också ett motståndsområde kring 1 037-1 050 att tampas med, men indexet har goda möjligheter att passera dessa motstånd.

På nedsidan återfinns stödnivån kring 993, ca 967, ca 926 och ca 900. Det är framförallt om vi skulle gå under stödet vid 926 som vi skulle få några rejäla säljsignaler. Annars betraktar vi nu nedgångar som utmärkta köptillfällen, men givetvis med stop loss om vi stänger under 926.

Teknisk analys S&P 500

S&P 500 inledde veckan starkare än de ledande europeiska börsena. Index var upp 0,2 procent till 1.281. Omsättningen var hög och indikerar att de större aktörerna fanns med i handeln.

Efter en lång uppgångssvit i slutet av december har index utvecklas i sidledes de senaste handelssessionerna på överköp territorium, vilket tyder på styrka. Den korta trenden (MA-20) är stigande och den längre (MA-200) är fallande men har flackat av.

På nedsidan utgör utbrottsnivån 1 267 ett stöd, men det är först när index faller genom decemberbotten vid psykologiska 1 200 som varningsflaggor hissas.


Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.