Home > Morgonrapport 11/10 – Inga rester kvar efter festen

Morgonrapport 11/10 – Inga rester kvar efter festen

Stockholmsbörsen inledde börsveckan med stigande priser och forcerade ett flertal motstånd. Stängningen skedde vid dagshögsta vid 948,29, vilket motsvarade en uppgång med 2,9 procent för OMXS30.

På nyhetsfronten var det Tysklands förbundskansler Angela Merkel och Frankrikes president Nicolas Sarkozy som meddelande under söndagen att det ska tas snabba krafttag i syfte att återkapitalisera bankerna, få Grekland på fötter och ordna Europas ekonomiska styrning. Detta tolkades marknaden som positivt och ökade riskaptiten.

I USA var utvecklingen i linje med den europeiska börserna. Den amerikanska räntemarknaden höll stängt på måndagen och idag väntas det senaste Fed-protokollet publiceras.

På råvarumarknaden har prisbilden för de dollarnoterade kontrakten påverkats positivt av att dollarn fallit tillbaka efter bildat en dubbeltopp under förra veckan.

Guldkontraktet med leverans i december fortsätter korrelera med aktiemarknaden och steg i dollar såväl som i euro. $1.680 testades men priset föll tillbaka. Under morgonen ser vi priset fortsätta stiga och en köpsignal kan falla på plats vid ett utbrott vid nämna nivå.

Koppar bottnade kring $3,00 under förra veckan har börjat återhämta mark från sitt översålda tillstånd när optimismen ökat för framtida tillväxt. Morgonens notering på 3,33, motsvarar en nedgång med 0,19 % mot måndagens stängning.

Inför tisdagen pekar de europeiska terminerna åt olika håll och riskaptiten har avtagit.

Tisdagen

Statistik:
– Storbritannien: industriproduktion augusti kl 10.30Rapporter:
– Alcoa i USACentralbanken:
Trichet talar kl 09.30
Sverige(OMXS30)

OMXS30 studsade upp efter återtestet av 850-nivån föregående vecka. Index har nu passerat septembertoppen 940 och närmar sig målet 970. Således är index överköpt och brottas med det övre Bollingerbandet, vilket ger oss att sannolikheten är hög för att köptrycket avtar. Aggressiva utbrottshandlare fick köpsignal under gårdagen, men det är först när index passerar 970 som en kraftigare köpsignal faller på plats och blankade positioner bör då köpas tillbaka.USA (S&P 500)

S&P 500 ha rekylerat mot den fallande trenden på kort sikt och en reversal formation bildades under fredagen vid den fallande motståndslinjen. Bekräftelse på formationen uteblev och index bildade istället ett positivt gap och stängde på dagshögsta under måndagen. Stochastics är neutral och MacD har gett oss en liten köpsignal. Under dagen återkommer vi med en mer utförlig analys av S&P 500.Guld (GC 12-11)

Guldterminen kämpar med att stänga ovan $1.680 som vid 3 ggr inom loppet av ett par veckor agerat vändningspunkt. Kursstaplarna har handlats kring det glidande medelvärdet på 100 dagar och närmast nivå på ovansidan efter 1680 är det fallande medelvärdet på 20 dagar. Är positiv och tror på nya försök på uppsidan men negativa nyheter i Europazonen kan påverka prisbilden negativt eftersom dollarn skulle stärkas.USD/SEK

Dollarn har fallit tillbaka efter ett misslyckat försök av att ta ut septembertoppen kring 7-nivån. Trenden på kort sikt fortfarande stigande och köp kan göras på den senaste rekylen. Entré kan göras i omgångar så länge som trenden är positiv. Det är först när en längre botten bildats som den stigande trenden hotas.


Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.