Home > Morgonrapport 11/11 – Italienska tioåringen faller tillbaka

Morgonrapport 11/11 – Italienska tioåringen faller tillbaka

Stockholmsbörsen återhämtade torsdagens inledande fall och stängde marginell ner. I USA var utvecklingen positivare där S&P 500 stängde 0,9 procent upp. 

Torsdagseftermiddagens sysselsättningsrapport som visat att antalet nyanmälda arbetslösa i USA minskade med 10.000 personer till 390.000 under vecka 44 spred en viss lättnad på marknaden.

Italiens skakiga statsfinanser och det oklara politiska läget fick tioårsräntan att handlas ovanför smärtgränsen på 7 procent. Senare under dagen fick marknaden stöd av att de italienska räntorna fallit tillbaka och räntorna fortsätter falla under morgonen.

Greklands nya premiärminister, den förre vice ECB-chefen Lucas Papademos är utropad och idag kommer den italienska senaten att rösta om ett paket med nya budgetåtgärder och reformer och under lördagen kommer underhuset att rösta. Efter att sparpaketet gått igenom i båda kamrarna har premiärminister Silvio Berlusconi lovat att avgå.

På råvarumarknaden ser vi en blandad utveckling under morgonen. Guldet har stigit till $1 768 efter fallet tillbaka under torsdagens sena kvällshandel. Silver är mer avvaktande, och den kortsiktiga upptrenden börjar tveka. En stängning under förra veckans botten vid $32 ger oss en säljsignal.

På valutamarknaden stärks kronan mot dollarn till 6,67 och euron fortsätter stärka sig mot dollarn till 1,3612.

Inför dagen

Inför dagens handel indikerar de europeiska terminerna att aktiemarknaderna ska inleda upp.

Ha koll på:

  • Storbritannien: PPI oktober kl 10.30
  • USA: Michigan-index (prel) november kl 15.55

Sverige (OMXS30)

OMXS30 inledde torsdagen 19 punkter ner till bevakningsnivån 926. Nivån höll och vi fick en snabb motreaktion uppåt till positivt territorium. Efter en svängig dag stängde index marginellt ner till noteringen 946. Vi har tidigare rekommenderat försiktiga köp på nedåtrekyler i den kortsiktiga upptrenden. Den kortsiktiga trenden har flackat av men det är först när index stängt under förra veckas botten vid 926 som vi kan kan agera som säljare. Vi siktar då mot mot 850. I början av veckan fick vi en säljsignal i MacD-indikatorn och histogrammen i indikatorn har börjat ticka under nollinjen.

USA (S&P 500)

S&P 500 öppnade kring onsdagens stängningskurs och hade en stabil uppgång till noteringen 1 240 som sammanfaller med det glidande medeltalet på 20 dagar. Vi befinner oss fortfarande i en kortsiktig upptrend, men index nådde under veckan aldrig upp till den fallande trendlinjen och bildade en lägre topp, vilket ses som ett svaghetstecken i den tekniska analysen. Trots kombinationen av ovanstående svaghetstecken och att MacD är på väg ner i sälj så är det först vid en stängning under 1 190 som ger oss tillåtelse att agera som säljare. Närmaste stöd utgörs av 1 220-1 225.

SCA

SCA steg kraftigt efter en storaffär under torsdagen och kan vara på väg att ge oss en köpsignal lagom till helgen. SCA som lade ett bud på Georgia-Pacifics europeiska mjukpappersverksamhet värt 12,6 miljarder kronor behöver stänga ovanför 101 kr för att köpsignalen ska effektueras. Den korta trenden är uppåtriktad och vi bör isf sikta mot ca 115 kr. Stop loss vid 94 kr.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.