Home > Morgonrapport 11/4

Morgonrapport 11/4

>Den senaste tiden har vi sett revolutioner i Mellanöstern, dollarfall, stigande pris på oljan och råvaror och inte minst jordskalv, tsunami och omfattande kärnkraftshaveri i Japan. Under veckan kommer fokus ligga kvar på krisen i Mellanöstern och eventuella  följdverkningarna av kärnkraftsolyckan i Japan på något sätt tycks vara över.

En faktor som får de svenska bolagen att att jobba i motvind är den stärka svenska kronan. I det korta perspektivet är det senaste kvartalets kronförstärkning oroväckande. Under förra rapportperioden pressades marginalerna hos de svenska bolagen av högre råvarupriser och en starkare krona. Sedan får vi inte glömma de stora strukturella problemen i Europa där ett flertal länder har skuldproblem.

Sammantaget är det fortsatt oroligt på marknaden.

USA (S&P 500)
S&P 500 fortsatte sin konsolidering och handlades ovan motståndet 1332 under större delen av veckan, men stängde nedanför 1332 under fredagen på 1328. I den långsiktiga analyser pekar trenden fortfarande upp och även i den medellånga trenden karaktäriseras trenden som positiv. En ny högre topp ovan 1332 behövs för att vi ska ta en långsiktig position.
Sverige (OMXS30)
OMXS30 hade en marginell uppgång under veckan, men hade lite mer volatilitet än S&P 500. Index har återhämtat sig i likhet med de ledande indexen och befinner sig ovan samtliga glidande medelvärden. I morgonrapporterna har vi lagt stor vikt vid motståndet 1157 och denna nivå kvarstår på ovansidan. Därovan är det 1183 som vi siktar mot i den medellånga tekniska analysen.
Tyskland (DAX)
Korrelation mellan DAX och OMXS30 är hög av förklarliga anledningar. Den långa trenden i det tyska indexet är positivt där vi använder MA-200 som referensnivå. På ovansidan bevakas 7360 och därefter tyder mycket på att köparna tar kursen mot årshögsta noteringen vid 7450. På nedsidan utgör 7090 en kritisk nivå. En etablering under denna nivå skulle locka till säljarna.
Guld (GC)
Guldet har som de flesta säkert uppmärksammat fortsatt sin resa och har underveckan noterat rekordhöga nivåer. Guldet har ökat 40 punkter under veckan och gav en köpsignal för utbrottshandlare under tisdagen. Samtliga glidande medelvärden är sorterade i rätt ordning och pekar uppåt, vilket signalerar att trenden är starkt uppåt.
Vete (ZW)
Vetet punkterade MA-200 i början av mars, vilket försvagade sentimentet. Botten bildades i mitten av mars och kursen har därefter rekylerat mot den fallande trenden de senaste veckorna. En ny högre topp ovan 137 innebär att råvaran får ett trendskifte och först då kan långa positioner komma att bli aktuella. Innan dess kan utveckling bli skvalpig i bakgrund av etableringen strax ovan MA-200 och under MA-20.
Koppar (HG)
Kopparn har befunnit sig i en fallande trend de senaste månaderna. Den senaste veckans rekyl mot den fallande trenden innebär att metallen bildat en högre botten och en etablering ovanför taket av den fallande trendkanalen. Ett utbrott har alltså ägt rum och kursstaplarna är på väg mot årshögsta 4,65. Innan årshögsta har vi ett motstånd på vägen som utgörs av 4,55.
USD/SEK
USD/SEK har noterat lägre bottnar sedan årsskiftet, vilket innebär att dollarn och försvagats mot den svenska kronan. 6,24 har varit en viktig nivå som varit under bevakning under veckan. Denna nivå gav vika under fredagen vilket effektuerade en säljsignal för aggressiva utbrottshandlare. Den långa trenden är ned och vi fortsätter att navigera efter nedgång i det längre perspektivet.

Dagens statistik är följande:
– Japan: maskinorder februari kl 1.50
– Frankrike: industriproduktion februari kl 8.45
– Danmark: KPI mars kl 9.30
– Norge: KPI mars kl 10.00
– AF: veckostatistik kl 10.45

Makro övrigt
– IMF: vårprognos, World Economic Outlook kl 16.00

Nikkei och Hang Seng noterade nedgångar på morgonen och majoriteten av de ledande europeiska terminerna pekar på uppgång.

Indikatorer
Indikatorer
Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.