Home > Morgonrapport 11/5

Morgonrapport 11/5

I Sverige avancerade OMXS30 0,9 procent till noteringen 1.167,5. Omsättningen uppgick till knappt 14 miljarder kronor under tisdagen.

I USA var Dow Jones upp 0,6 procent till noteringen 12.760. Det bredare S&P 500 steg 0,8 procent till 1.357 medan Nasdaq Composite ökade 1,0 procent till 2.872.

De ledande europeiska börserna steg på tisdagen. Banker och råvarurelaterade bolag gav stöd åt handeln, efter stark kinesisk handelsstatistik.

På råvarumarknaden ser vi att många av råvarorna återhämtar förra veckans kraftiga fall. De längre trenderna pekar fortfarande uppåt trots den tekniska korrigeringen under förra veckan.

Sverige (OMXS30)
Sentimentet har varit positivt under veckan och index har nu tangerat 1168, som sammanfaller med tidigare topp. Inga nya köpsignaler har fallit på plats, utan vi avvaktar och ser om vi får ett utbrott eller om index faller tillbaka från dagens nivå. Inför dagen tyder det mesta på att vi får en positiv inledning på dagen.
USA (S&P 500)
De amerikanska börserna steg på tisdagen. Microsofts köp av Skype gladde marknaden, medan oro kring effekten av stigande importpriser dämpade sentimentet inledningsvis. Så länge som kursstaplarna befinner sin ovanför medelvärdena är vi skyldiga att navigera efter fortsatt uppgång.
Olja (BRN)
Råoljan fortsatte avancera under tisdagen. Under gårdagens morgonrapport var MA-50 under bevakning på ovansidan och denna nivå är nu punkterad. Detta påverkar sentimentet positivt, men samtidigt möter vi på hinder vid 119-120 som kan få priset falla tillbaka. Vi förväntar oss en fortsatt volatil handel.
Vete (ZW)
Vetet föll under förra veckan och effektuerade en säljsignal när kursen punkterade golvet i trendkanalen. I veckan har råvaran fortsatt upp och igår testade råvaran golvet i den stigande trendkanalen. Trenderna är neutrala och vi bör invänta någon bekräftelse för att avgöra åt vilket håll vi ska navigera utifrån.
Guld (GC)
Guldet har likt de övriga råvarorna korrigerat upp efter förra veckans kraftiga nedgång. Efter att guldet följt skolboken, tagit stöd vid MA-50 för att sedan vända upp och punktera MA-20, har sentimentet stärkts. Den långa- och medellånga trenden är upp och på ovansidan har vi inga tydliga motståndsområden förutom toppen 1578.
Koppar (HG)
Mycket talar för att vi kommer se ett lägre pris framöver. Jag är skeptisk till att den kinesiska importen ska driva priserna från de rådande höga nivåerna och jag tror det finns fler negativa överraskningar som kan fortsätta pressa priset. Tekniskt ser vi att kopparn återtagit position ovanför MA-200, vilket stärker sentimenet på kort sikt. Läs gårdagens analys här.
USD/SEK
USD/SEK har gett oss en säljsignal. Dagens öppning vid gårdagens stängning i kombination att kursen vänt ner vid MA-50 stärker min tro om att valutaparet ska fortsätta inom sin fallande trendkanal. Eftersom de kortare trenderna är neutrala är tillförlitligheten i signalen låg.
Inför dagen
Idag rapporterar: – Dagon (kl 8.30), Etrion, Loomis (kl 14.00), Mekonomen (kl
8.00), Nibe (kl 9.00), Unibet (kl 7.30) 

Statistik
– Kina: PPI, industriproduktion, KPI, detaljhandel,
investeringar april kl 4.00
– Tyskland: KPI (def) april kl 8.00
– USA: handelsbalans mars kl 14.30
– Olja: DOE veckovisa oljelager kl 16.30

Makro övrigt
– TNS Prospera: inflationsförväntningar
penningmarknadsaktörer kl 8.00
– Affärsvärldens seminarium Bank & Finans Outlook kl 9.00
– RGK: resultat växelemission kl 11.10
– Opec: månadsrapport kl 12.40
– RGK: villkor obligationsemission kl 16.20

I TNS Prosperas förra enkäten om inflationsförväntningarna i april låg inflationsförväntningarna på 2,4 procent på ett års sikt, 2,3 procent på två års och 2,2 procent på fem års sikt.

I Asien steg de ledande börserna på onsdagsmorgonen med stöd från starka rapporter och stigande råvarupriser.

Terminerna för de ledande europeiska indexen pekar upp och mycket talar för att OMXS30 kommer inleda torsdagen positivt.

Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.