Home > Morgonrapport 12/10 – Svag inledning på onsdagen väntas

Morgonrapport 12/10 – Svag inledning på onsdagen väntas

Stockholmsbörsen vände marginellt ner under tisdagen till 946,78, vilket motsvarade en nedgång till 0,2 procent. I USA sköt Alco startskottet för rapportsäsongen efter stängningen på tisdagen.

I Sverige drar rapportsäsongen igång nästa vecka, där ökande förhoppningar inför rapportperioden kommer vägdas mot oron för skuldkrisen i Europa. Många bolag är nu nedkörda och vi kan förvänta oss att många bolag kommer visa sig vara bra i absoluta tal.

Investor rapporterar nästa tisdag, följt av ett flertal bolag under onsdagen den 19:e, bland annat Nordea, MTG, SKF, Tele 2 och TeliaSonera. På torsdagen (den 20:e) är det dags för Ericsson, Getinge, Haldex, Husqvarna, Kinnevik, Nokia, Rottneros, Axfood och Nordnet. På fredagen kommer bland annat Alfa Laval, Atlas Copco och StoraEnso.

ECB-chefen spädde under tisdagen på bilden av den finansiella krisen i Europa. Krisen i euroområdet har nått en ”systemdimension”, och tiden är inne för att komma fram till en effektiv lösning på krisen, sade han under en utfrågning i Europaparlamentet på tisdagen, där han framträdde i rollen som chef för ESRB, den europeiska systemrisknämnden.

På valutamarknaden försvagades euron på osäkerheten kring Slovakiens omröstning om räddningsfonden EFSF och mot dollarn tappade euron till 1:359 från 1:365 på måndagen. Kronan försvagades mot dollarn och euron, men återhämtar sig under morgonen.

På råvarumarknaden lyckades inte guldet stänga ovanför $1680 utan vände ner. Silver fortsätter vara ointressant medan brentoljan kan bli aktuell som blankningskandidat.

Inför onsdagen pekar de europeiska terminerna ner.

Onsdagen

– Storbritannien: arbetslöshet september kl 10.30
– EMU: industriproduktion augusti kl 11.00
– Olja: DOE månadsrapport kl 18.00
– USA: API veckovisa oljelager kl 22.30
– Fed: protokoll från Fomc-mötet den 20-21/9 kl 20.00 Sverige(OMXS30)

OMXS30 bildade en doji under tisdagen, vilken indikerar en viss obeslutsamhet bland investerarna. Trenden på kort sikt har övergått till stigande men kombinationen av att index är överköpt och befinner sig vid det övre bollingerbandet stärker vår tro om att uppsidan under veckan är något begränsad. Utrymme finns för en mindre korrigering tillbaka och inför dagen väntas en negativ öppning.


USA (S&P 500)

S&P 500 minskade med 0,01 procent under tisdagen och avslutade med en doji. Dojin måste bekräftas med en nedgång för att tolkas som en reversal formation, vilket kommer att visa sig i eftermiddag. Efter den senaste uppgångssviten är index utsträckt och vi bör invänta en rekyl tillbaka innan vi kan agera som köpare. Alternativet är att blanka när vi närmar oss motståndet


Guld (GC 12-11)

Guldet har handlats svagt upp sedan det kraftiga fallet i september där kursen fann stöd vid MA-200. Under morgonen stiger priset och vi avvaktar ett utbrott vid $1680. En stängning ovanför motståndsnivån effektuerar en köpsignal där vi bör sätta en tajt stop loss strax under $1680 eftersom trenden på kort sikt (MA-20) är fallande. En köpsignal är även på väg att falla på plats i MacD.


Olja (BRN 11-11)

Råoljan har stigit kraftigt i spåren av att sentimentet vänt till positivt på marknaden. En uppgångssvit på 5 dagar kan vara på väg mot sitt slut. På uppsidan finns ett kluster av motstånd som man få kursen att korrigera tillbaka. Dels det övre bollingerbandet och den fallande trendlinjen. För varje dag kursen etablerar sig ovanför det övre bollingerbandet är sannolikheten för ett fall tillbaka i vår favör.


USD/SEK

Dollarn har fallit tillbaka efter ett misslyckat försök av att ta ut septembertoppen kring 7-nivån. Trenden på kort sikt är fortfarande stigande och köp kan göras på den senaste rekylen. Entré kan göras i omgångar så länge som trenden är positiv. Det är först när en längre botten bildats som den stigande trenden hotas.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.