Home > Morgonrapport 12/4

Morgonrapport 12/4

Under måndagen såg vi nedgångar på de flesta håll. I USA backade S&P 500 med 0,28 procent och Nasdaq var ned 0,32 procent till 2772.

IMF sänkte sin tillväxtprognos för både USA och Japan. Prognosen för tillväxten i USA 2011 sänktes till 2,8 procent från tidigare 3,0 procent, med hänvisning till de högsta oljeprisnivåerna sedan 2008. Japans tillväxtprognos sänktes till 1,4 procent från tidigare 1,6 procent.

I Sverige inledde Stockholmsbörsen den nya handelsveckan försiktigt med måttliga nedgångar under begränsad omsättning inför den stundande rapportsäsongen.

Råvarumarknaderna visade övervägande nedgångar på måndagen. Råoljan handlades lägre efter att Internationella valutafondens, IMF:s, vårprognos publicerats vid 16.00.

USA (S&P 500)
S&P 500 konsoliderade förra veckan ovanför stödet 1332. Under måndagen fick vi se index punktera motståndet 1332 och föll till 1322 som lägst under dagen. En återhämtning skedde vi sluttampen vilket innebar en notering på 1328 vid stängningen. En nedgång med 0,28 procent. Det kortsiktiga sentimentet har vänt till negativt och aggressiva utbrottshandlare går kort vid dagens notering. Närmaste stöd vid nedsidan är 1312. 

 

Sverige (OMXS30)
OMXS30 öppnade negativt under måndagen för att sedan vid stängning notera 0,2 procent ned till 1148,7. Index håller sig innanför begränsningarna och det intervall vi tidigare haft under bevakning (1144-1157). Ingenting har egentligen förändrats utan vi inväntar en korrigering och fattar beslut när utbrott skett. Inför dagen har vi ovan nämnda intervall  under bevakning.
Silver (SI)
Silver (SI) noterade en nedgång under måndagen efter uppgångar de senaste 8 handelssessionerna.  Gårdagens vinsthemtagningar innebar en notering på 40,16. Samtliga glidande medelvärden pekar upp och är sorterade i rätt ordning vilket signalerar att trenden är starkt positivt. Ifall kursen fortsätter ner kan vi komma in i trenden fördelaktigt genom att köpa på rekylen.
Guld (GC)
Guldet (GC) föll 6 punkter till 1467 under måndagen. Kursstapeln är dock av positiv karaktär med svan på nedsidan eftersom köparna tog över kontrollen. En rekyl ned mot 1450-nivån ser vi som positiv och ger oss möjlighet att tajma in trenden. Precis som strategin i silver vill vi köpa på rekyl. Sammantaget är trenden fortfarande starkt och vi försöker leta efter nya köpsignaler för att få följa trenden uppåt.
Koppar (HG)
Även kopparn (HG) föll under måndagen och noterade vid stängningen 4,46. Förra veckans rekyl mot den fallande trenden innebär att metallen bildat en högre botten och en etablering ovanför taket av den fallande trendkanalen. Våra korta positioner blev utstoppade i fredags och utbrottet vid taket av trendkanalen effektuerade en köpsignal. Närmaste stöd på nedsidan är 4,45 och närmaste motstånd under bevakning  på ovansidan är 4,56
USD/SEK
Dollarn förstärkes något med den svenska kronan under måndagen. Trenden i USD/SEK är riktad ned med samtliga glidande medelvärden sorterade i rätt ordning ovanför kursen. Detta innebär att vi fortsätter leta efter nya säljsignaler. Närmaste stödnivå finns vid 6,18 men att gå kort vid denna nivå är inte det bästa alternativet. Vi inväntar gärna en uppgång och ett eventuellt test av MA-50 innan vi tar en kort position.
Inför dagen

Idag kl 10.30 rapporterar Investor. De ledande asiatiska börserna handlades övervägande i negativt territorium under tisdagens handelssession (scrolla upp och se kursen i höger spalten på hemsidan) och majoriteten av de ledande europeiska terminerna pekar på nedgång. 

Statistik
– Tyskland: KPI (def) mars kl 8.00
– Spanien: KPI mars kl 9.00
– SCB: KPI mars kl 9.30
– AF: arbetslöshet mars kl 10.00
– Storbritannien: KPI mars kl 10.30
– Tyskland: ZEW-index april kl 11.00
– USA: NFIB konfidensindex småföretag mars kl 13.30
– USA: ICSC veckoindex detaljhandelsförsäljning kl 13.45
– USA: importpriser mars kl 14.30
– USA: handelsbalans februari kl 14.30
– USA: Redbook veckoindex detaljhandelsförsäljning kl 14.55
– Olja: API veckovisa oljelager kl 22.30

Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.