Home > Morgonrapport 13/6

Morgonrapport 13/6

I Sverige föll OMXS30-index med 1,5 procent till 1096 på fredagen. Omsättningen var 13,6 miljarder kronor.

I USA var Dow Jones index ner med 1,4 procent till 11.952. Det bredare S&P 500-index backade med 1,4 procent till 1.271 medan Nasdaq Composite index föll med 1,5 procent till 2.64

I Asien föll aktiemarknaderna på måndagen efter fortsatt oro för den globala ekonomins återhämtning. I Japan var såväl Topix som Nikkei ned 0,7 respektive 0,8 procent.

På råvarumarknaden faller silver medan guld stiger under morgonen. Koppar fortsätter falla efter utbrottet vid trendkanalen och brentoljan har svårt att ta sig igenom 120-nivån.

Sverige (OMXS30)
OMXS30 befinner sig under samtliga glidande medelvärden och har fallit igenom ett flertal avgörande nivåer den senaste tiden. Det är dock inte läge att blanka eftersom kursen är översåld och noteras på extremt låga nivåer. På nedsidan bevakas först och främst 1085 och därefter 1080. På ovansidan har vi hinder vid 1102-1105.
USA (S&P 500)
S&P 500 har fallit 7 handelssessioner av 7. Under förra veckan handlades kursen under den streckade trendlinjen och närmar sig viktiga nivåer. På nedsidan är den stigande trendlinjen som binder ihop ett flertal bottnar den viktigaste nivån. Utöver ovan nämnda nivå bevakas även 1256 och 1250. En etablering under 150 skulle definitivt påverka sentimentet negativt.
Guld (GC)
Terminen för guldet fortsätter konsolidera. Uppgången i dollarn satte press på guldet under fredagen, men priset befinner sig fortfarande ovanför stödet 1520 som sammanfaller med det glidande medelvärdet på 20 dagar. Så länge priset befinner sig ovanför stödet navigerar jag efter att priset ska fortsätta uppåt mot högre nivåer.
Silver (SI)
Silver är dyr i förhållande till guldet historiskt sett och befinner sig vid ett stödområde som vi haft under bevakning de senaste veckorna. En etablering under denna nivå effektuerar säljsignaler. Således är den korta trenden som utgörs av MA-20 stigande, vilket innebär att tillförlitligheten hos säljsignalen minskar.
Koppar (HG)
Kopparn som är en bra indikator på marknadens återhämtning backade under fredagen. Bernankes uttalanden om att den amerikanska ekonomin återhämtar sig långsamt, påverkade priset negativt. Tekniskt har vi fått ett utbrott vid den stigande trendkanalen och därmed en säljsignal. Mycket talar för att index söker neråt.
Olja (BRN)
Terminen för brentoljan tappade mark under fredagens handel. Efter avsaknaden av beslut från Opec på onsdagen kom uppgifter från Saudiarabien på fredagen om att landet kommer att höja oljeproduktionen till 10 miljoner fat per dag i juli. Tekniskt var kursen uppe och testade motståndet 120 dollar under torsdagen men föll tillbaka. 120 kvarstår som hinder på ovansidan.
USD/SEK
USD/SEK har bildat en högre botten och tagit sig igenom trendlinjen vilket är positivt för sentimentet. Köpsignaler har effektuerats och vi har möjlighet att agera på köpsidan.
Inför dagen
Statistik 

– Japan: maskinorder april kl 1.50
– AF: veckostatistik kl 10.45

Terminerna för de ledande europeiska indexen pekar upp.

Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto