Home > Morgonrapport 14/6

Morgonrapport 14/6

I Sverige föll OMXS30 0,5 procent  till noteringen 1.089,9 under veckans första handelssession. Måndagens omsättning uppgick till 11,1 miljarder kronor.

I USA var Dow Jones oförändrad. S&P 500 steg 0,1 procent medan Nasdaq Composite backade 0,2 procent.

I Asien raderades de tidigare nedgångar ut och marknaden vände upp på plus under tisdagen efter att Kinas industriproduktion ökat något mer än förväntat och inflationen inkommit i linje med förväntan.

På råvarumarknaden stiger det mesta under morgonen. Ädelmetallerna har punkterat sina stöd, men jag är fortsatt bullish till guldet till skillnad från silver.

Sverige (OMXS30)
OMXS30 fortsätter falla ner mot stödet 1085-1080 och säljarna dominerar handeln. Riskaptiten har blivit lägre, men mycket talar för att index är i en position där vi kan se en botten. 1080-1085 är en zon där jag förväntar mig att vi kommer att se att index visar styrka och indikatorer flaggar för att index vänder upp under tisdagen.
USA (S&P 500)
S&P 500 bildade en doji under måndagen som indikerar en viss obeslutsamhet bland investerarna. Kursen närmar sig stödet och trendlinjen av triangelformationen. Så länge som kursen befinner sig ovanför den stigande trendlinjen finns hopp om att vi får se en mindre våg upp i form av ett litet rally.
Guld (GC)
Terminen för guldet backade under måndagen. Efter att ha fallit kraftigt två handelssessioner i rad föll priset igenom stödet 1520 och det glidande medelvärdet på 20 dagar. Denna rekyl kan ha triggat vissa stop lossar, men ger även möjlighet för spekulanter som stått utanför marknaden att handla på den senaste rekylen.
Silver (SI)
Silver är dyrt i förhållande till guldet historiskt sett. Metallen föll under gårdagen med kraftig fart igenom stödområdet. Fallet effektuerade säljsignaler för utbrottshandlare och vi kan vänta oss en vidare korrigering ner mot 33-nivån. Således pekar de längre trenderna upp, men den kortare trenden (MA-20) är på väg att vända ner.
Koppar (HG)
Kopparn som är en bra indikator på marknadens återhämtning fortsatte att backa under måndagen. Vi fick ett tekniskt utbrott under fredagen som gav oss möjlighet att spekulera i nedgång. Bernankes uttalanden om att den amerikanska ekonomin återhämtar sig långsamt, påverkade priset negativt. På nedsidan finner vi stöd vid den stigande trendlinjen.
Olja (BRN)
Terminen för brentoljan har tappat mark efter att kursen testat 120-nivån. Därav får vi återigen en bekräftelse på att 120-nivån är ett hinder på ovansidan som är av stor vikt. Tillväxttakten i den globala efterfrågan fortsätter att vara en viktig okänd punkt. Sentimentet är nu att efterfrågan kan komma att växa snabbare än Opecs aptit att öka produktionen.
USD/SEK
USD/SEK bildade under förra veckan en högre botten och steg kraftigt. Uppgången satte press på många råvaror. Kursen har dessutom tagit sig igenom trendlinjen, vilket indikerar att köparna är starka. MACD är på väg mot en köpsignal. Fortsätter kursen upp från dagens nivå eller om utbrottet är falskt återstår att se. Under morgonen backar valutaparet.
Inför dagen
Statistik 
 • Storbritannien: RICS husprisindex maj kl 1.01
 • Kina: KPI, PPI, detaljhandel, industriproduktion, investeringar maj kl 4.00 – Japan: industriproduktion (def) april kl 6.30
 • Finland: KPI maj kl 8.00
 • Spanien: KPI maj kl 9.00
 • SCB: KPI maj kl 9.30
 • SCB: Sveriges ekonomi – statistiskt perspektiv 1 kv kl 9.30 – RB: reparesultat kl 10.15
 • Storbritannien: KPI maj kl 10.30
 • USA: NFIB konfidensindex småföretag maj kl 13.30
 • USA: ICSC veckoindex detaljhandelsförsäljning kl 13.45
 • USA: PPI maj kl 14.30
 • USA: detaljhandel maj kl 14.30
 • USA: Redbook veckoindex detaljhandelsförsäljning kl 14.55 – USA: lager osålda varor april kl 16.00
 • Olja: API veckovisa oljelager kl 22.30

Terminerna för de ledande europeiska indexen pekar upp. VA, AFV, AFV

Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto