Home > Morgonrapport 15/6

Morgonrapport 15/6

I Sverige steg OMXS30-index 1,5 procent till 1106 under tisdagen. Omsättningen var 14,5 miljarder kronor. Verkstad den starkaste sektorn. Volvo var upp 3,9 procent, Atlas Copco 3,4 procent och ABB 2,6 procent.

I USA var Dow Jones upp 1,0 procent. S&P 500 steg 1,2 procent, medan Nasdaq Composite ökade 1,4 procent. Oljebolag och råvarurelaterade bolag agerade draglok på Dow Jones

Asienbörserna hade en blandad utveckling under onsdagen. I Japan var både Topix och Nikkei svagt upp 0,1 respektive 0,2 procent. I Kina var Shanghai och Shenzhen ned mellan 0,2 och 0,4 procent på förnyad oro för penningpolitiska åtstramningar för att stävja inflationen.

På råvarumarknaden stiger guldet medan silvret backar. Kopparn faller under morgonen efter att ha stigit kraftigt under tisdagen efter positivt tillväxtnyheter.

Sverige (OMXS30)
Igår skrev jag att OMXS30 skulle visa styrka under tisdagen och i efterhand kan vi konstatera att index bildade en botten och vände upp. Är uppgången tillfällig? I dagsdiagrammet befinner sig index strax ovanför stödet 1105 och 1112 utgör hinder på ovansidan. Inför onsdagen väntar jag mig att index sätts under press inledningsvis.
USA (S&P 500)
S&P 500 vände upp under tisdagen och vi fick indikationer om vändningen redan efter måndagens handelssession. I gårdagens morgonrapport skrev jag nämligen måndagens doji-formation som signalerade att investerarna ifrågasatte trenden. Index vände igår ner vid 1294 och nivån utgör därför motstånd under onsdagen.
Guld (GC)
Terminen för guldet har punkterat det glidande medelvärdet på 50 dagar och har närmat sig MA-20. Under tisdagen ökade priset och mycket talar för att metallen vänder upp. Detta ger oss en möjlighet att handla på den senaste rekylen och vårt target anges vid 1552.
Silver (SI)
Silver som inte korrelerar med guldet är dyrt i förhållande till guldet historiskt sett. Efter den tekniska korrigeringen slutet av maj har kursen rört sig i sidleds i väntan på ett större utbrott. MACD befinner sig på bearish område och jag är fortsatt negativ till priset. Väntar mig att priset ska korrigeras ner ytterliggare.
Koppar (HG)
Kopparn som är en bra indikator på marknadens återhämtning backar under morgonen. Under tisdagen ökade metallen kraftigt mot bakgrund av den fina statistiken från Kina och en översåld marknad på hemmaplan. Detta innebär att kursen återigen etablerats inom den stigande trendkanalen.
Olja (BRN)
Terminen för brentoljan har tappat mark efter att kursen testat 120-nivån. Därav får vi återigen en bekräftelse på att 120-nivån är ett hinder på ovansidan som är av stor vikt. Tillväxttakten i den globala efterfrågan fortsätter att vara en viktig okänd punkt. Sentimentet är nu att efterfrågan kan komma att växa snabbare än Opecs aptit att öka produktionen.
USD/SEK
USD/SEK stiger under morgonen. Kursen tog sig under förra veckan igenom den fallande trendlinjen och vi letar efter nya köpsignaler. Priset närmar sig ett trendskifte och trendskiftet bekräftas när kursen punkterar 4,40-4,42. Jag är fortsatt bullish till utvecklingen i dollar.
Inför dagen
Statistik 
 • Frankrike: KPI maj kl 7.30
 • Mäklarstatistik: bostadspriser maj kl 8.00
 • SCB: EU- och eurosympatier maj kl 9.30
 • AF: arbetslöshet maj kl 10.00
 • Storbritannien: arbetslöshet maj kl 10.30
 • EMU: industriproduktion april kl 11.00
 • Polen: KPI maj kl 14.00
 • USA: KPI maj kl 14.30
 • USA: Empire manufacturing index juni kl 14.30
 • USA: investeringsflöde, TICS-data, april kl 15.00
 • USA: industriproduktion maj kl 15.15
 • USA: NAHB husprisindex juni kl 16.00
 • Olja: DOE veckovisa oljelager kl 16.30

Terminerna för de ledande europeiska indexen pekar ner.

Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto