Home > Morgonrapport 15/9

Morgonrapport 15/9

Stockholmsbörsen steg i bred front under onsdagen och uppgången var i linje med högre kurser på de ledande Europabörserna , USA och Asien. Bakgrunden till det positiva sentimentet var ett uttalande från Frankrikes president Nicolas Sarkozy och Tysklands förbundskansler Angela Merkel om att de är övertygare om att Grekland förblir ett euroland.

Tisdagseftermiddagens statistik från USA:s energidepartement, DOE, visade att de amerikanska lagren av råolja sjönk med 6,7 miljoner fat under förra veckan, vilket var mer än väntat. Priset på Brentoljan steg under tisdagen, men vände ner under morgonen och noteras på $109,31 i skrivande stund intill golvet av trendkanalen.

På valutamarknaden fortsätter USD/SEK stiga och priset ser allt mer överköpt ut. Den senaste uppgångsviten i dollarn, som påbörjades i slutet av förra veckan, har pressat ner råvarorna.

Koppar har fallit ur sin stigande trendkanal och fortsatte falla under onsdagen. Tekniskt sett ser det ut att priset skall fortsätta mot lägre nivåer i det korta perspektivet.

Bland ädelmetallerna var köpintresset lågt under onsdagen och de fortsätter falla under morgonen. Både guld och silver är på väg att falla genom avgörande stödnivåer vilket innebär att säljsignaler kommer att effektueras.

Stockholmsbörsen (OMXS30)

OMXS30 öppnade under nolllinjen men tog sig tillbaka i positivt territorium under onsdagsförmiddagen. Trenden är fallande och uppgångar bör ses som tillfälliga, vilket ger oss möjlighet att agera som säljare vid rekylerna. Passeras inte toppen 926 ökar sannolikheten att 850-860 kommer återtestas. Inför torsdagen ser det ut som att index kommer inleda dagen positivt.

USA (S&P 500)

S&P 500 har bildat högre bottnar de senaste veckorna inom en flaggformation av bearish karaktär. Under måndagen bildades en hammer och köparna fortsatte dominera under tisdagen och onsdagen. Etableras index ovanför 1200 är det 1220 som är vårt nästa riktmärke. En etablering över septembertoppen 1220 skulle innebära vi kan spekulera i fortsatt uppgång.

Guld (GC)

Efter att guldet bildade en dubbeltopp har priset handlats i ingenmansland sidledes, i väntan på ett utbrott, antingen upp eller ner. Under morgonen faller priset genom MA-20 och är på väg ner mot $1764 som utgör vår bevakningsnivå på nedsidan. Skulle $1764 punkteras faller en säljsignal på plats, där stop loss föreslås placeras vid $1856.

Silver (GC)

Silver bildade en lägre topp förra veckan och handlas strax ovanför MA-50 under morgonen. Trenden på kort sikt är fortsatt stigande. Ser vi priset falla genom MA-50 under torsdagen eller fredagen talar mycket för att tidigare botten ($38,70) som sammanfaller med MA-100 ska testas. En etablering under $38,70 innebär ett trendskifte och därmed säljsignal.

Olja (BRN)

Brentoljan effektuerade en köpsignal i samband med dojiformationen efter den kraftiga nedgången i början av augusti. Därefter har priset bildat högre toppar och bottnar inom en stigande trendkanal. Trenden är alltså stigande och vi bör ligga i köpta positioner med stop loss strax under tidigare botten. Närmaste hinder på uppsidan är MA-50 och MA-100.

USD/SEK

Dollarn fortsätter öka mot den svenska kronan. Ser vi till indikatorerna i dagsdiagrammet talar mycket för en rekyl tillbaka de närmaste handelssessionerna. Kursen brottas med det övre Bollingerbandet och Stochastics visar att priset är överköpt. Att köpa på dagens nivå är inte att föredra utan en rekyl tillbaka öppnar upp får nya köpmöjligheter.

Inför dagen 

Statistik

Glöm inte bevaka statistiken 14.30 och 16.00.

 • SCB: arbetslöshet (AKU) augusti kl 9.30
 • SCB: småhusbarometern augusti kl 9.30
 • Italien: KPI (def) augusti kl 10.00
 • Österrike: KPI augusti kl 10.00
 • Storbritannien: detaljhandel augusti kl 10.30
 • EMU: KPI augusti kl 11.00
 • EMU: sysselsättning 2 kv kl 11.00
 • USA: KPI augusti kl 14.30
 • USA: bytesbalans 2 kv kl 14.30
 • USA: Empire manufacturing index september kl 14.30
 • USA: nyanmälda arbetslösa v 35 kl 14.30
 • USA: industriproduktion augusti kl 15.15
 • USA: Bloomberg konsumentförtroende veckoindex kl 15.45
 • USA: Philadelphia Fed index september kl 16.00

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.