Home > Morgonrapport 1/6

Morgonrapport 1/6

I Sverige ökade OMXS30-index 0,4 procent till 1151 under tisdagen. Omsättningen var 15,8 miljarder kronor.

I USA var Dow Jones upp 1,0 procent. S&P 500 steg 1,1 procent, medan Nasdaq Composite ökade 1,4 procent.

På råvarumarknaden steg råoljan, efter minskad oro kring en omstrukturering av Greklands skuld. ”Det finns indikationer på att de europeiska ledarna hittat en lösning på situationen i Grekland, som inte innebär ytterligare kaos på finansmarknaderna. Dollarn försvagas, det är rally på aktiemarknaden och oljan rör sig högre”, sade Addison Armstrong, forskningschef på Tradition Energy till Bloomberg News.

Sjutton av nitton analytiker i Bloomberg News sammanställning, vilket motsvarar 89 procent av analytikerna, tror att priset på guld stiger nästa vecka. En var neutral och en trodde på prisfall.

I Asien var utvecklingen positiv under onsdagens handelssession. Nikkei var upp 0,1 procent medan Topix var ned lika mycket.

Sverige (OMXS30)
OMXS30 tappade ångan under tisdagen efter försök att etablera sig ovanför måndagens topp och motstånd vid 1157. Således är riskaptiten på marknaden god och mycket talar för att motståndet punkteras under dagen. Därefter är det 1175 som är nästa hinder på vägen mot årshögsta vid 1183.
Guld (GC)
Guldet har haft en fin uppgång de senaste 10 dagarna. Ökad oro kring skuldkrisen i Europa har gett  bränsle till uppgången. Förra veckans punktering av MA-20 och köpsignalen i MACD bekräftade det positiva sentimentet. Närmaste anhalt på ovansidan utgörs av tidigare topp vid 1578 för terminskontraktet.
Silver (SI)
I onsdagens analys av silvret (läs här) diskuterade vi en eventuell punktering av motståndet 36,60-36,80. Utbrottet blev ett faktum och en köpsignal effektuerades till aggressiva utbrottshandlare som är villiga att gå emot den fallande korta trenden. Närmast på ovansidan hamnar MA-50 under bevakning som ett eventuellt hinder.
Koppar (HG)
Kopplagren har sjunkit till den lägsta nivån på 21 månader, vilket kan ses som ett tecken på stigande efterfrågan. Tekniskt sett har metallen de senaste två veckorna bildat en stigande trendkanal och är på väg att utmana taket av kanalen som sammanfaller med MA-50. Ett utbrott skulle ge oss möjlighet att agera på köpsidan.
USD/SEK
USD/SEK har korrigerat ner kraftigt efter att ha misslyckat etablera sig ovanför den längre trendlinjen. Kursen befinner sig nu under så väl MA-20 som MA-50. Sentimentet är negativt och kombinationen av säljsignal i MACD stärkter min tro om att det kommer krävas mycket innan vi får se en större återhämtning.
Inför dagen
Statistik 

– Kina: PMI industrin, maj kl 3.00
– Silf/Swedbank: inköpschefsindex industrin maj kl 8.30
– SCB: fordonsstatistik maj kl 9.30
– SCB: utrikeshandel med varor, volymutveckling, 1 kv kl 9.30
– EMU: PMI (def) industrin, maj kl 9.58
– Storbritannien: PMI industrin maj kl 10.28
– USA: varselstatistik maj, Challenger kl 13.30
– USA: ICSC veckoindex detaljhandelsförsäljning kl 13.45
– USA: ADP-data, privat sysselsättning, maj kl 14.15
– USA: Redbook veckoindex detaljhandelsförsäljning kl 14.55
– USA: ISM inköpschefsindex industrin maj kl 16.00
– USA: bygginvesteringar april kl 16.00
– Olja: API veckovisa oljelager kl 22.30

Terminerna för de ledande europeiska indexen pekar upp.

Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto