Home > Morgonrapport 16/9

Morgonrapport 16/9

Stockholmsbörsen fortsatte återhämta mark under torsdagen för 3 dagen i följd, efter att ha befunnit sig i ett översålt territorium. Ett kraftig uppgång skedde trots negativ statistik från USA.

Bakgrunden till den ökade riskaptiten på aktiemarknaderna var att ECB meddelande att de kommer att genomföra tre nya likviditetsoperationer, i samarbete med Federal Reserve, Bank of Japan, Swiss National Bank och Bank of England. Ett tillfälligt plåster är därmed på plats.

Dessutom uppgav Angela Merkel och Nicolas Sarkozy, efter ett möte med Greklands premiärminister Giorgios Papandreou, vara överens om att landets framtid finns i Eurozonen.

På råvarumarknaden fick vi en säljsignal i guldet under torsdagen och silver är på väg mot ett trendskifte. Brentoljan utvecklas enligt vår analys och utmanar en tidigare topp under morgonen.

På valutamarknaden stärkes euron och kronan efter den koordinerade åtgärden för att förse banker med dollarlikviditet vid behov.

Idag kl 15.55 släpps Michigan Index som mäter nivån på konsumenternas förtroende för ekonomin. Det är en ledande indikator som kan förutsäga konsumtionen, vilket är en stor del av den totala ekonomiska aktiviteten.

Stockholmsbörsen (OMXS30)

OMXS30 var uppe och testade motståndet 926, som sammanfaller med toppen från förra veckan och den fallande motståndslinjen. Utbrottshandlare kan agera på köpsidan på dagens nivå när trendlinjen bryts, med sikte mot 970. Vid en forcering av 970 köps våra blankade positioner tillbaks, och ger oss en ny köpsignal efter ett trendskifte fallit på plats.

USA (S&P 500)

S&P 500 har bildat högre bottnar de senaste veckorna inom en flaggformation av bearish karaktär. Under måndagen bildades en hammer och köparna har fortsatt att dominera under veckan. Att agera som köpare på dagens nivå är inte att föredra utan vi avvaktar utbrott på ovansidan eller fall tillbaka vid motstånden. Motstånd utgörs av 1220 och det glidande medelvärdet på 50 dagar.

Guld (GC)

Guldet handlades under veckan inom intervallet $1794 – $1887. Under gårdagen föll priset genom $1794, vilket gav oss möjlighet att agera på säljsidan. Under fredagsmorgonen fortsätter priset att falla och närmaste nivå på nedsidan utgörs av det glidande medelvärdet på 50 dagar följt av 1700. Etablering under $1700 effektuerar ny säljsignal då ett trendskifte faller på plats.

Silver (GC)

Silver föll under torsdagen genom stödlinjen och det glidande medelvärdet på 20 dagar. Fallet genom nivåerna gav oss säljsignaler, men det är först när priset punkterar vår stop loss $38,50 som vi säljer våra köpta positioner. En notering under $38,50 innebär att trenden övergår till fallande och vi navigerar därför för fortsatt nedgång. Nästa nivå på nedsidan blir $37,10.

Olja (BRN)

Brentoljan stärkes från stödlinjen tidigare under veckan. I spåren av ökad optimism på marknaden ökade uppgångstakten under torsdagen. Trenden är stigande och vi bör ligga i köpa positioner med stop loss strax under tidigare botten ($107,70). Momentumindikatorn har vänt upp från neutrala nivåer, vilket talar för fortsatt uppgång mot tidigare topp $113,80.

Inför dagen 

Statistik

  • EMU: bytesbalans juli kl 10.00
  • EMU: arbetskraftskostnader 2 kv kl 11.00
  • EMU: handelsbalans juli kl 11.00
  • USA: investeringsflöde, TICS-data, juli kl 15.00
  • USA: Michigan-index (prel) september kl 15.55


Tags:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.