Home > Morgonrapport 18/5

Morgonrapport 18/5

I Sverige föll OMXS30 1,4 procent till noteringen 1.157,7 under tisdagen. Omsättningen uppgick till drygt 17 miljarder kronor. Den svenska börsen värderas till P/e 13 som är en mycket låg värdering. Lägre än värderingen vid förra börstoppen. Värderingen i sig motiverar en ytterligare börsuppgång. AFV, VA

I USA föll Dow Jones industriindex med 0,6 procent till 12 479,6 medan Nasdaqs kompositindex steg marginellt 0,03 procent till 2 783,2. S&P500 noterade 1 328,98 och punkterade därmed trendlinjen. AFV

På råvarumarknaden fortsatte råoljan att falla, silvret steg medan guldet föll.

I Asien hade de ledande börserna en blandat utveckling, med övervägande uppgångar på onsdagen. AFV

Sverige (OMXS30)
I gårdagens morgonrapport skrev jag att jag väntade mig att OMXS30 skulle utmana stödet 1157 som sammanfaller med MA-20. Som väntat föll index under gårdagen, men säljarna hade inte energi nog att punktera 1157. Detta är ett styrketecken och sentimentet är fortsatt positivt så länge som kursen befinner sig ovanför samtliga medelvärden.
USA (S&P 500)
S&P 500 gav oss en säljsignal redan i måndags när stödet i vimpelformationen punkterades. Under gårdagen punkterades även trendlinjen. Sentimentet har försvagats ytterliggare och vi väntar oss att kursen ska söka sig mot 1290. Således är gårdagens stapel av positiv karaktär då köparna återtog kontrollen av handeln under slutet av dagen.
Olja (BRN)
Råoljan föll rejält när 120-nivån punkterades för ett par veckor sedan. Ökningen i dollarn gav extra bränsle till nedgången. Jag är fortsatt bearish till råvaran och sentimentet är negativt så länge som kursen befinner sig under de korta glidande medelvärdena. Närmaste stödområde på nedsidan hittas vid 105.
 

 

Vete (ZW)
Vetet gav oss en säljsignal i samband med punkteringen av stödet 740. Den kraftiga uppgången har tvingat oss köpa tillbaka våra blankade positioner och ta en liten förlust. Råvaran utmanar nu sekundärtrenden och en forcering av denna nivå skulle ge köparna självförtroende att ta kursen mot 830.
Guld (GC)
Guldet har backat de tre senaste handelssessionerna och var nere och studsade på MA-50 under gårdagen. På nedsidan finns mer utrymme och en punktering av MA-50 skulle med stor sannolikhet ta kursen till stödet 1450, som är markerad i dagsdiagrammet.
Koppar (HG)
Vi fortsätter spekulera i fortsatt nedgång i priset. Jag är skeptisk till att den kinesiska importen ska driva priserna från de rådande höga nivåerna och jag tror det finns fler negativa överraskningar som kan fortsätta pressa priset. Kursen befinner sig fortfarande under motståndsnivån och MA-200.
USD/SEK
USD/SEK har fallit tillbaka de senaste handelssessionerna och en kicker-formation kan komma att bildas. Kursen är nu på väg att testa sekundärtrenden som utgörs av MA-50, som tidigare agerat en viktig nivå. Under morgonen noteras valutaparet till 6,298
Inför dagen
Rapporter 

– Kabe, Swedol (kl 15.00), Vostok Nafta

Statistik

– Spanien: BNP (def) 1 kv kl 9.00
– SCB: sparbarometern 1 kv kl 9.30
– Storbritannien: arbetslöshet april kl 10.30
– EMU: byggproduktion mars kl 11.00
– Olja: DOE veckovisa oljelager kl 16.30

Terminerna för de ledande europeiska indexen pekar upp och mycket talar för att OMXS30 återhämtar sig under onsdagen.

Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.