Home > Morgonrapport 19/1 – H&M återtestar 225-nivån

Morgonrapport 19/1 – H&M återtestar 225-nivån

Stockholmsbörsen fortsatte upp för tredje dagen i följd på onsdagen. OMXS30-index slutade 0,3 procent upp till noteringen 1 028,6. Inför dagen väntas en positiv inledning. 

Till följd av Världsbankens nya konjunkturprognos aviserade Internationella valutafonden en utökning med 500 miljarder dollar för att skydda den globala ekonomin mot en eventuell förvärrad skuldkris i Europa.

Kreditinstitutet Fitch meddelade att de kan komma att sänka Italiens kreditbetyg med två steg till slutet av januari. I slutet av december placerade Fitch totalt sex euroländer på bevvakning för eventuell nedgradering i december. Utöver Italien och Spanien var det Irland, Cypern Belgien och Slovenien.

Aktiemarknaden

Det är väldigt många aktier i OMXS30-index som ser kortsiktigt överköpta ut, vilket kan begränsa trendens styrka för OMXS30. Är man inne i köpta positioner bör man därför invänta rekyler för att komma in i trenderna till en lägre nivå.

En aktie som ser intressant ut är Hennes & Mauriz. Aktien utmanar en utbudsnivå vid 225 kr. Läs mer nedan!

Råvarumarknaden

De flesta råvaror stiger under morgonen efter onsdagens uppgångar, i likhet med aktiemarknaden och den ökade riskaptiten på världens börser.

De korta trenderna i ädelmetallerna guld och silver har övergått till stigande och vi bör leta efter köptillfällen.

Eftersom vi inte kan hitta fördelaktiga risk-reward-förhållanden inväntas köp på rekyl. Guld har dessutom starkt motståndsområde vid 1680-1700.

Valutamarknaden

Euron stärktes under gårdagen efter att Internationella valutafonden föreslagit en utökning med 500 miljarder dollar för att skydda den globala ekonomin mot en eventuell förvärrad skuldkris i Europa.

Väldigt många ligger korta i euron och täcker korta positioner så fort det kommer några positiva nyheter om Europa. Läs mer i vår senaste analys av euron.

Teknisk analys OMXS30

OMXS30-index slutade 0,3 procent upp till noteringen 1 028,6. Omsättningen var 6 procent lägre än snittet för de senaste 3 månaderna.

I det kortsiktiga perspektivet fortsätter vi vara positiva (läs måndagens OMXS30 analys). Den korta trenden är uppåt. Index visar styrka genom att stiga i ett översålt territorium och har stängt två dagar i följd ovanför MA-200, som vi använder som trendindikator för den långa trenden.

De senaste tre handelssessionerna har kursstaplarna lämnat svansar efter sig, vilket visar på styrka hos köparna.

I det längre perspektivet (ett till några år) är vi inte lika positiva. Index har rekylerat upp efter sommarens kraftiga nedgång, i likhet med utvecklingen under 2008.

Men under 2008 visade sig uppgången vara ett bear market rally och marknaden återgick till vägen söderut. Om liknande scenario spelar ut sig under 2012 eller inte, vet ingen. Men vi navigerar efter vår karta tills motsatsen bevisas.

Teknisk analys Hennes & Mauritz

Hennes & Mauritz B som utgör hela 12,35 procent av OMXS30-index närmar sig en psykologiskt viktig nivå.

Aktien befinner sig i stigande trender både på lång och kort sikt efter att den längre trenden nyligen övergått till positiv efter ha varit fallande sedan början av 2011.

Stänger aktien ovanför motståndet 225 kr ges köpsignaler med potential upp till 240 kr. Förslagsvis placeras stop loss under januaribotten vid 215 kr. Är man mer riskbenägen använder man en stop loss under decemberbotten.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.