Home > Morgonrapport 20/5

Morgonrapport 20/5

I Sverige var OMXS30 upp 0,7 procent till noteringen 1166 under torsdagen. Omsättningen uppgick till 13,4 miljarder kronor.

I USA var Dow Jones upp 0,4 procent till noteringen 12.605. Det bredare S&P 500 ökade 0,2 procent till noteringen 1.344, medan Nasdaq Composite steg 0,3 procent till 2.823. AFV

På råvarumarknaden sjönk både råoljan och basmetallerna efter att statistik från USA antytt att den ekonomiska återhämtningen kan ha tappat momentum. AFV

I Asien var rörelserna små och utvecklingen blandad. Kinas centralbankschef Zhou Xiaochuan är djupt oroad över kinesernas höga sparande som han tror kan få förödande konsekvenser. AFV

Sverige (OMXS30)
OMXS30 vände upp under torsdagen och noterades vid stängningen på 1166. Tekniskt sett ser det positivt ut och vi väntar oss nya försök på uppsidan. Det största hindret på ovansidan utgörs av årshögsta vid 1183 och innan dess väntat vi oss en stängning ovanför motståndet 1167 som avslut på börsveckan.
USA (S&P 500)
S&P 500 bildade en doji liknande stapel under gårdagen som indikerar en viss osäkerhet. Således tolkar vi stängningen ovanför MA-50 som ett styrketecken och så länge som kursen befinner sig i kilen och ovanför MA-50 ska vi fortsätta navigera efter uppgång.
Olja (BRN)
Råoljan vände ner under torsdagen. MA-20 är på väg att korsa MA-50 ovanifrån. Jag är fortsatt bearish till råvaran och sentimentet är negativt så länge som kursen befinner sig under de korta glidande medelvärdena. Närmaste stödområde på nedsidan hittas vid 105. VA  

 

 

Vete (ZW)
Vetet effektuerade en säljsignal under gårdagen när kursen vände ner efter sitt misslyckade försök till forcering av motståndet 830. Trenderna är i princip neutrala och handel kan ske för aggressiva utbrottshandlare. Vid blankad position har vi 730 som target.
Guld (GC)
Guldet har haft en intressant utveckling den senaste tiden. Metallen har tagit stöd vid MA-50 två gånger och tisdagens misslyckade försök att punktera MA-50 resulterade i en stor rörelse upp under onsdagen. Inför den kommande handeln bevakar jag motståndet MA-20 på ovansidan, och MA-50 på nedsidan.
Koppar (HG)
Kopparn vände ner under torsdagen och befinner sig vid en kritiskt nivå som utgör vattendelare. De senaste två sessionerna har kursen handlats mellan motståndet och MA-200. Jag förväntar mig att kursen kommer ha problem med att ta sig igenom hindret på ovansidan och jag navigerar efter de kortsiktiga trenderna som pekar ner.
USD/SEK
USD/SEK som jag använder som indikator i swingperspektivet gav oss en säljsignal under gårdagen. När kursen punkterade MA-50 förväntar vi oss att många hoppar av och börjar sälja. Sentimentet påverkas därför negativt och morgonens handel på lägre nivåer bekräftar svagheten. Dollarn noteras i skrivande stund till 6,22.
Inför dagen
Rapporter 

– Black Earth Farming (kl 8.00)

Statistik

– Tyskland: PPI april kl 8.00
– EMU: bytesbalans mars kl 10.00
– EMU: snabbindex hushållens konfidensindikator maj kl 16.00 AFV

Terminerna för de ledande europeiska indexen pekar upp och mycket talar för att OMXS30 avslutar börsveckan ovanför 1167.

Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.