Home > Morgonrapport 20/9

Morgonrapport 20/9

Stockholmsbörsen inledde börsveckan med kraftigt fallande kurser i likhet med de ledande Europabörserna. USA-börserna inledde dagen ner men spurtade på slutet när sentimentet höjts efter ökad optimism kring att en lösning i Grekland var nära.

Kreditvärderingsinstitutet Standard and Poor’s sänker Italiens kreditbetyg ett steg till AA-1, en överraskande åtgärd som ökar farhågorna för spridningseffekter i den skuldstressade eurozonen.

På råvarumarknaden föll guld och silver under måndagen. Silver var ned med över fyra procent, men återhämtar förlorad mark under morgonen. Närmaste stöd utgörs av MA-100. Priserna på olja och basmetaller tappade kraftigt i spåren av oro för Grekland i går.

Inför dagen pekar de Europeiska terminerna ner och de Asiatiska börserna backade under tisdagens handel. Vi kan vänta oss ett mer avvaktat agerande under tisdagen i väntan på att Ben Bernanke återigen skall hålla tal efter räntemötet imorgon.

Indikatorer
Indikatorer

Dagens statistik:

  • Tyskland: PPI augusti kl 8.00
  • SCB: BNP (def) 2 kv kl 9.30
  • Tyskland: ZEW-enkät september kl 11.00
  • USA: ICSC veckoindex detaljhandelsförsäljning kl 13.45
  • USA: bostadsbyggande augusti kl 14.30
  • USA: Redbook veckoindex detaljhandelsförsäljning kl 14.55
  • USA: API veckovisa oljelager kl 22.30

Stockholmsbörsen (OMXS30)

OMXS30 bildade ett negativt gap vid måndagens inledning, föll genom det glidande medelvärdet på 20 dagar och fortsatte ner under handelssessionen. Köptrycket återkom något vid stödet 893 och index stängde strax ovanför. Positiva divergenser i MacD-indikatorn flaggar för att nedgången kan bli något flackare, men mycket talar för att index kommer fortsätta att testa av nivåerna på nedsidan under veckan.Koppar (HG december)

Kopparpriset rasade under gårdagen och fortsätter ner under morgonen. Vi talade under förra veckan om ett eventuellt test av botten $3,85 och vid ett fall genom nivån skulle nedgångstakten tillta. Vi ser nu att säljtrycket har ökat kraftigt, men samtidigt är priset översålt. Att blanka på dagens nivå är inte att föredra utan att invänta en rekyl upp är att föredra innan man initierar position för vidare nedgång.

Guld (GC december)

Guldpriset föll genom en stödnivå och effektuerade en säljsignal (läs analys). Under fredagen fortsatte priset falla, men vände sedan upp och fortsätter återhämta sig under måndagsmorgonen. Stiger priset till torsdagens högsta nivå ($1850) triggas vår stop loss och blir det upp över tidigare toppar (1919-1924) får vi nya köpsignaler.

USD/SEK 

Dollarn är en oerhört viktig indikator att hålla koll på när vi handlar med råvaror. Under de senaste två veckorna har vi fått två riktigt tillförlitliga köpsignaler. Den första effektuerades förra måndagen när valutaparet forcerade motståndet. Den andra köpsignalen gavs när vi till en nedslag mot det tidigare motståndet och numera stödet 6,57.  Stop loss har placerats stax under tidigare botten vid 6,53


Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.