Home > Morgonrapport 2/12 – Veckan avslutas med Nonfarm Payrolls

Morgonrapport 2/12 – Veckan avslutas med Nonfarm Payrolls

Aktiemarknaderna föll tillbaka under torsdagen efter onsdagens hausseartade uppgång. Nedgången tilltog i USA under kvällen där det breda indexet S&P 500 föll med 1,1 procent. Inför dagen pekar terminerna på en uppgång när handeln startar i Europa.

Trots positiva tongångar på statistikfronten och lyckade obligationsemissioner i Frankrike och Spanien föll marknaderna tillbaka. Efter onsdagens kraftiga uppgång betraktas torsdagens nedgång som en naturlig reaktion i spåren av vinsthemtagningar.

Ericsson som fick en köpsignal i tisdags föll tillbaka med 1,59 procent till noteringen 71,20. Aktien har under hösten konsoliderat och ser ut att bryta upp på ovansidan.

Inköpschefsindex i den kinesiska industrin föll till 49,0 mot väntade 49,8 i november månad. Statistiken påverkade prisbilden negativt för råvarorna som föll på bred front. Silver ser motståndskraftig ut och kan vara på väg att bryta upp efter ett par veckors sidledes rörelse.

Börsen idag

Inför dagen pekar terminerna på en uppgång inledningsvis. Klockan 14.30 publiceras Nonfarm Payrolls (den officiella amerikanska sysselsättningsstatistiken) för november.

– EMU: PPI oktober kl 11.00
– USA: sysselsättning november kl 14.30

Analys S&P 500

Amerikanska S&P 500 hade en skvalpig session där index handlades på bägge sidorna av nollstrecket. Index stängde intill den fallande trendlinjen vid 1 245 vilket motsvarade en nedgång på 0,2 procent.

Den kortsiktiga trenden som definieras av lutningen på medeltalet på 20 dagar har övergått till stigande. MacD-indikatorn är på väg att ge oss en köpsignal strax under nollinjen. Förutsättningarna har förbättrats för att vi ska byta riktning och navigera för uppgång. Således har vi ett kluster av motstånd som måste passeras för att blir mer optimistiska.

Närmaste motstånd utgörs av 1 260. Därovan finns MA-200, fallande motståndslinjen och toppen vid 1 295.

Analys OMXS30

Svenska OMXS30 stängde 1,1 procent ner till noteringen 967. Nedgångstakten tilltog något under slutskedet och omsättningen var tillbaka ner mot snittet för de senaste 3 månaderna.

Nedgången var en naturlig reaktion av onsdagens rally. Positiv statistik lyckades inte ge självförtroende till köparna utan vinsthemtagningar och fortsatt oro tog överhanden.

Den första köpsignalen i MacD-indikatorn sedan slutet på augusti har effektuerats och ökar förutsättningarna att index ska passera tidigare toppar och påverka sentimentet positivt.

Analys DAX

Tyska DAX hade en mildare nedgång än OMXS30. Indexet föll 0,5 procent till noteringen 6 036.

Under veckan har DAX rekylerat mot den fallande kortsiktiga trenden som nu är på väg att övergå till positiv. Index utmanade under torsdagen en tidigare topp vid 6 120.

MacD-indikatorn har gett oss en köpsignal och ökar sannolikheten att index bryter upp. En stängning ovanför motståndsnivån ger köpsignal till utbrottshandlare.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.