Home > Morgonrapport 21/9

Morgonrapport 21/9

Stockholmsbörsen var stark och noterade en uppgång på 2,2 procent under tisdagen trots ett flertal negativa nyheter som vanligtvis skulle satt press på aktiemarknaderna. Sentimentet var positivt i spåren av den spekulationsviljan som fanns inför Feds tvådagarsmöte som drar igång idag. Investerarna väntar sig någon typ av kvantitativ lättnad i form av ”Operations twist” eller QE2,5.

Samtalen kring Grekland fortsatte på tisdagskvällen med målet att under innevarande vecka bestämma om Grekland uppfyllt kraven för att få nästa utbetalning av nödlån på 8 miljarder euro. Greklands tjänstmän meddelade innan amerikansk stängning att man kommer att samlas igen i början av oktober för att avsluta granskningen av Greklands ekonomi. De amerikanska börsena föll strax innan klockan ringde.

På råvarumarknaden stiger det mesta under morgonen. Kopparn föll kraftigt igår men återhämtar sig under morgonen. Efter det kraftiga fallet på kort tid och det översålda tillståndet kan vi vänta oss en korrigering upp.

Hos ädelmetallerna fortätter guldet upp och vi har 1770-nivån under bevakning på nedsidan. Silver hade problem att ta sig över MA-50 under gårdagen och det ska bli intressant om köparna är tillräckligt starka idag.

Dagens statistik (kalender)

  • Japan: handelsbalans augusti kl 1.50
  • Island: räntebesked kl 11.00
  • USA: försäljning befintliga bostäder augusti kl 16.00
  • USA: DOE veckovisa oljelager kl 16.30 

Centralbanker

  • BOE: protokoll från räntemöte 7-8/9 kl 10.30
  • Norges Bank: räntebesked kl 14.00
  • Fed: räntebesked kl 20.15 

Stockholmsbörsen (OMXS30)

OMXS30 inledde tisdagen ner men vände snabbt och passerade MA-20 och den fallande motståndslinjen. Stängningen skedde på dagshögsta och en Bullish Engulfing bildades. Formationen flaggar för uppgång, men index behövs stärkas från nuvarande nivå för att formationen ska bekräftas. Inför dagen pekar de europeiska terminerna på negativ inledning.


USD/SEK 

USD/SEK har börjat etablera sig ovanför 6,58 och trenden på kort sikt (nån dag till några veckor) är stigande. Två köpsignaler har effektuerats på kort tid. Den första vid forceringen av 6,58 och den andra vid rekyl ner mot 6,58. Vi kan vänta oss stora rörelser i valutorna och även råvarorna under de kommande dagarna i och med FED:s möte som påbörjas idag.
Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.