Home > Morgonrapport 22/6

Morgonrapport 22/6

I Sverige togs en rejäl revash under tisdagen. OMXS30 var upp 2,3 procent till 1292. Omsättningen för dagen var 12,9 miljarder kronor. Rykten om att den grekiske premiärministern Giorgos Papandreou kommer att få stöd i misstroendeomröstningen ökade riskaptiten.

Under natten till onsdagen vann Giorgos Papandreou förtroendeomröstningen i parlamentet. Samtliga ledamöter i hans parti Pasok och därmed 155 ledamöter av totalt 300 i parlamentet, röstade för regeringen. Detta stärker hans nya regerings chanser att få igenom ett besparingspaket och därmed säkra ytterligare utbetalningar från EU och IMF.

I USA var Dow Jones upp 0,9 procent till noteringen 12.190. S&P 500 steg 1,3 procent till 1.296, medan Nasdaq Composite ökade 2,2 procent till 2.687. Omsättningen på New York Stock Exchange var 850 miljoner aktier, medan den var 1,9 miljarder aktier på Nasdaq.

Idag kommer räntebesked från Federal Reserve klockan 18.30 och därefter håller Fed-chefen Ben Bernanke en pressträff, klockan 20.15 svensk tid. Samtliga bedömare i Bloomberg News prognosenkät väntar sig en oförändrad ränta.

Sverige (OMXS30)
OMXS30 stängde ovanför tidigare rekylbotten 1085 under tisdagen. Återhämtningen kan komma att bli kraftig, men det gör inte indexet köpvärt. Vi ska ligga i blankade positioner och leta efter nya säljsignaler. För rekylhandlare finns nu möjlighet att gå kort för att komma in i den fallande trenden. Inför dagen är det svårbedömt men det lutar åt att riskaptiten ökar.
USA (S&P 500)
S&P 500 steg kraftigt under tisdagen till det glidande medelvärdet på 20 dagar. Bankindex i USA ökade endast med 0,75 procent och stöttade inte rallyt, vilket är lite oroande. Index befinner sig ovanför den stigande trendlinjen inom en stor symmetrisk triangel. På ovansidan kommer 1300-nivån utgöra ett viktigt motstånd. Nivån sammanfaller med 50 procent av Fibonacci Retracement.
 

Guld (GC)
Uppgången i guldet noterat i dollar har avtagit något. En starkare dollar vägs mot den osäkra makroekonomisk utvecklingen bland investerare. Detta märks i att guldpriset räknat i euro nu är nära de rekordhöga noteringarna i maj. Tekniskt sett har guldterminen bildat en symmetrisk triangel och köpsignal ges vid utbrott av motståndslinjen.
Silver (SI)
Efter den kraftiga rekylen fortsätter silvret utvecklas med med små rörelser sakta men säkert uppåt. Silvret är dyrt i förhållande till guldet historiskt sett, men på kort sikt kan vi se silvret stärkas eftersom oron kring den kinesiska utvecklingen gör att många investerare vill ha i råvaror som inte har hög exponering med Kina. Då är ädelmetallerna ett bra alternativ.
Koppar (HG)
Enligt Beijing Antiake Information Development kan Kinas kopparimport komma att falla med 32 procent under 2011, vilket är mer än tidigare uppskattningar. Tekniskt sett har priset fortsatt falla efter att kursen ramlade ur den stigande trendkanalen. Mycket talar för att vi kommer se kursen söka sig ner mot den stigande trendlinjen.
Olja (BRN)
Brentoljan har nått vår target 110 dollar per fat. Oljemarknaden korrelerar starkt med de positiva- och negativa händelser i Eurozonen. Kombinationen av att kursen ligger långt ner i Bollingerbandet och att Grekiskt hopp stöttar oljemarknaden stärker min tro om att det kommer dröja ett tag innan priset faller igenom 110 dollar per fat.
USD/SEK
Efter beskedet från Grekland minskade oron vilket gav dollar en initial skjuts mot svenska kronan, men uppgången gröptes ur och dollarn är nu tillbaka på nivåer som är oförändrade mot tisdagens stängning. Trenden är upp och vi navigerar efter fortsatt uppgång så länge som valutaparet bildar högre bottnar och toppar.
Inför dagen
Statistik 

  • Frankrike: PMI (est) juni kl 8.58
  • Tyskland: PMI (est) juni kl 9.28
  • Nederländerna: BNP (def) 1 kv kl 9.30
  • SCB: PPI maj kl 9.30
  • SCB: finansräkenskaper 1 kv kl 9.30
  • EMU: PMI (est) juni kl 9.58
  • ESV: statsbudgetens månadsutfall kl 10.00
  • USA: nyanmälda arbetslösa v 24 kl 14.30
  • USA: Bloomberg konsumentförtroende, veckoindex kl 15.45 – USA: försäljning nya hem maj kl 16.00

Terminerna för de ledande europeiska indexen har en blandad utveckling innan öppningen.

 


Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.