Home > Morgonrapport 23/3

Morgonrapport 23/3

Det finns för många okända faktorer just nu och som jag har skrivit i tidigare morgonrapporter är marknaden oerhört nyhetsdriven i dagsläget och investerare handlar på nyheternas rubriker. Volatiliteten har varit hög på marknaderna och läget kan förändras minut till minut.

OMXS30 hade igår en handelsdag som karaktäriserades av återhållsamhet efter de senaste dagarnas uppgångar. Under dagen var det brist på vägledande nyheter om utvecklingen i Libyen och Japan. Vid inledningen höll sig kursstaplarna ovan MA-20 och noterade 1111 som högst för att sedan under eftermiddagen notera 1098 som lägst. Stängningen skedde på 1106 (-0,05%) efter att index återhämtat sig en aning. Hos momentumindikatorerna pekar RSI upp (49,41) och MACD är på väg att bilda en crossover.

OMX (Daily)
OMX (Daily)

Jag brukar fokusera på S&P 500 i mina morgonrapporter men tänkte jag snabbt gå igenom läget i NASDAQ som varit mer av en ledande indikator den senaste månaden. Indexet var det första stora index som bröt ner, och trots rally vi har upplevt den senaste dagarna (förutom igår), noteras kursstaplarna fortfarande under 50 dagars glidande medelvärde. Dessutom har MA-20 passerat MA-50 vilket är ytterligare en negativ signal. Naturligtvis räcker det med ett positivt gap idag på 1 procent för att ändra dessa villkor, men således är det något att beakta.

^NASDAQ (Daily)
^NASDAQ (Daily)

Guldet har bildat en doji formation som visar obeslutsamhet bland investerarna. Stängningen skedde på 1427,6 som motsvarade en uppgång med 0,85 procent. Efter 5 dagars uppgång har guldet gjort börjat etablera sig ovanför taket på trendkanalen.

Guld - GC 04-11 (Daily)
Guld - GC 04-11 (Daily)

Kopparn har sedan mitten av februari handlats i en fallande trend efter flertalet försvagande nyheter från storkonsumenten Kina. Gårdagens stängning på 4,31 sammanfaller med både MA-50 och MA-20. Under måndagen vände kursen ner vid taken på trendkanalen och vi kan vänta oss att kursen faller vidare mot golvet.

Koppar - HG 05-11 (Daily)
Koppar - HG 05-11 (Daily)

Olja vände upp på tisdagseftermiddagen efter att ha sjunkit tillbaka något under förmiddagen. Stängningen skedde vid 115,70. Tekniskt sett är det kortare sentimentet fortsatt starkt så länge som kursstaplarna etablerar sig ovan 111,84. Jag bevakar gårdagens högsta 116,46 inför dagen.

Olja - BRN 05-11 (Daily)
Olja - BRN 05-11 (Daily)

I Asien var utveckling blandat under onsdagens handelssession. Tokyobörsen vände ned och Nikkei 225 tappade 1,7 procent.

Idag har vi inga betydande svenska rapporter och händelser i utlandet är följande:

Statistik
– KI: konjunkturbarometer företag (månad) och hushåll mars kl
9.15
– EMU: industriorder januari kl 11.00
– USA: försäljning nya hem februari kl 15.00
– Olja: DOE veckovisa oljelager kl 15.30
– EMU: konsumentförtroende (prel) mars kl 16.00

Centralbanker
– BOE: protokoll från policymötet 9-10 mars kl 10.30
– Fed: Ben Bernanke talar inför Independent Community Bankers
kl 17.00
Makro övrigt
– SEB: Eastern European Outlook kl 10.00
– RGK: annonserar växelemission kl 16.20

Terminer och valutor
Terminer och valutor
Tags:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.