Home > Morgonrapport 23/6

Morgonrapport 23/6

I Sverige var OMXS30 upp 0,1 procent till noteringen 1.167,1. Omsättningen uppgick till 15,6 miljarder kronor.

I USA var Dow Jones ned 0,7 procent till noteringen 12.512. Det bredare S&P 500 backade 0,8 procent till noteringen 1.333, medan Nasdaq Composite sjönk 0,7 procent till 2.803.

På råvarumarknaden steg råoljan på fredagskvällen, efter att American Petroleum Institute, API, rapporterat att bränsleförbrukningen ökade i april. Kopparlagren i London, Shanghai och New York sjönk 2,8 procent innevarande vecka till den lägsta nivån sedan mitten på februari. Tolv av 19 analytiker i en Bloomberg-enkät tror att guldpriset kommer att stiga denna vecka, medan tre spår lägre priser och fyra var neutrala.

I Asien var rörelserna stora på morgonen med breda nedgångar. AFV, VA

Sverige (OMXS30)
OMXS30 befinner sig ovanför samtliga glidande medelvärden och nya försök på uppsidan är att vänta på medellång sikt. Således har vi divergenser som signalerar att uppgången kan bli flackare och fredagens svaga stängning kommer att fortsätta prägla dagen. Mycket för att index inleder börsveckan ner. Läs senaste analys här
USA (S&P 500)
S&P 500 avslutade veckan med en nedgång, men befinner sig fortfarande inom begränsningarna av den stigande kilen. Kursen utmanar sekundärtrenden (MA-50) som är neutral och en etablering under MA-50 samt golvet av kilen skulle locka till sig investerare på säljsidan. Stöd utgörs av ovanstående nivåer och motstånd finns vid 1341-1342 följt av 1362.
Olja (BRN)
Råoljan avslutade veckan starkt genom att återhämta fredagens tidigare fall. Svansen på fredagens stapel illustrerar att köparna pressade bort säljarna ordentligt. Köparnas dominans kan ge oljan bränsle vid dagens öppning men sentimentet är fortfarande negativt och jag bevakar 105 som bevakningsnivå på nedsidan.
 

 

 

Vete (ZW)
Jag är fortsatt bearish till vetet efter att råvaran effektuerade en säljsignal under torsdagen. Kursen vände ner efter ett misslyckat försök till forcering av motståndet 830. Trenderna är i princip neutrala pga. den senaste tidens konsolidering. Vid blankad position har vi 730 som target.
Guld (GC)
Guldet ökade rejält under fredagen efter att ha punkterat MA-20. Metallen har tagit stöd vid MA-50 två gånger och fredagens forcering av MA-20 resulterade i en stor rörelse upp. Närmaste hinder på ovansidan utgörs av tidigare toppar vid 1514-1516. En etablering ovanför motståndsnivån skulle locka till sig köpare och pressa kursen mot 1580-nivån.
Koppar (HG)
Kopparn befinner sig strax ovanför den tidigare motståndsnivån har handlats i sidledes efter att ha etablerats sig ovanför MA-200. Jag har länge varit bearish till kopparn och de kortsiktiga trenderna pekar tydligt ner. Närmaste bevakningsnivå på nedsidan är 3,86 och på ovansidan MA-50 följt av 4,25. VA
USD/SEK
USD/SEK som jag använder som indikator i swingperspektivet steg under fredagen och fortsätter stiga under morgonen. På ovansidan utgör den tidiagre toppen 6,44 vår närmaste motståndsnivå. Därefter bevakar vi 6,50.
Inför dagen
Idag har vi inga rapporter på Stockholmsbörsen 

Statistik

– Frankrike: PMI (prel) maj kl 8.58
– Tyskland: PMI (prel) maj kl 9.28
– EMU: PMI (prel) maj kl 9.58
– AF: veckostatistik kl 10.45

Terminerna för de ledande europeiska indexen pekar ner och mycket talar för att vi kommer få se initiala nedgångar i Europa.

Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.