Home > Morgonrapport 25/5

Morgonrapport 25/5

I Sverige var OMXS30 ned 0,2 procent till noteringen 1.135,0 under tisdagen. Omsättningen uppgick till 14,9 miljarder kronor. VA, AFV

I USA var Dow Jones ned 0,2 procent till noteringen 12.356. Det bredare S&P 500 sjönk 0,1 procent till noteringen 1.316, medan Nasdaq Composite tappade 0,5 procent till 2.746. AFV

På råvarumarknaden steg metallerna och oljan på bred front på tisdagen efter breda nedgångar under måndagens handel.

I Asien var backade börsena svagt under onsdagen. I Japan var Topix och Nikkei ned 0,3 respektive 0,6 procent. VA

Sverige (OMXS30)
OMXS30 återhämtade sig initialt under tisdagen för att tillsammans med USA falla under eftermiddagen. Nedgången stannade upp vid det viktiga stödområdet 1135. Det negativa sentimentet i kombination med den långa svansen på ovansidan av gårdagen stapel talar för att säljarnas dominans kvarstår under onsdagen och att index faller vidare mot MA-200.
USA (S&P 500)
S&P 500 inledde upp för att sedan falla tillbaka i likhet med Europa. Trots oroligheterna tidigare i år har index haft en fin utveckling, mycket pga. en fallande dollar. Sentimentet har påverkats negativt av veckans nedgångar och kursen befinner sig under de kortare medelvärdena som båda pekar ner. Eventuell uppstuds kan ske vid den psykologiskt viktiga 1300-nivån.
Olja (BRN)
Brentoljan steg under tisdagen och en svagare dollar bidrog till uppgången. De kortare medelvärdena MA-20 och MA-50 pekar ner och närmast på nedsidan har vi 105 under bevakning. Jag är fortsatt bearish i det kortsiktiga perspektivet, och min målkurs är stödnivån 105. På längre sikt är det mycket som talar för att vi kommer se ett högre pris. VA
Guld (GC)
Guldet har som väntat inlett veckan starkt pga. oroligheterna. Kursen har tagit sig igenom motståndet 1514-1516 och terminen stängde igår på 1523. Stängningen ovanför motståndsnivån har därmed effektuerat en köpsignal för utbrottshandlare. Sentimentet är positivt och kursen befinner sig ovanför samtliga medelvärden som pekar upp.
Silver (SI)
Silver har handlats i sidledes de senaste dagarna, vilket speglas av den neutrala medellånga trenden som utgörs av MA-50. Under gårdagen testade metallen att punktera motståndet 36,60-36,80 men föll tillbaka. Motståndet utgör därmed en viktig nivå som kan vara svår att ta sig igenom. MA-20 som är fallande har nyligen korsat MA-50 ovanifrån.
Vete (ZW)
Vetet befinner sig nu i mitten av intervallet 720-830. En säljsignal effektuerades under förra veckan när kursen föll tillbaka vid motståndsnivån 830. Target för befintliga positioner är 720 och ni som inte tagit positioner ännu bör avvakta nya signaler.
Koppar (HG)
Kopparn ökade under gårdagen, men jag är fortsatt bearish till metallen. De kortare trenderna är fallande. Etableringen under MA-200 stärker min tro att det i närtid finns fler negativa överraskningar som kan fortsätta pressa metallerna.
USD/SEK
USD/SEK föll under gårdagen men återhämtar sig på morgonen. Valutaparet är på väg mot motståndet 6,42 och en punktering get oss en köpsignal på kort sikt. Ytterliggare köpsignal effektueras vid utbrott ovan den starkare motståndsnivån 6,50. Gårdagens analys kan du läsa här.
Inför dagen
Rapporter:– A-com 

Statistik

– Japan: handelsbalans april kl 1.50
– SCB: investeringsenkät 1 kv kl 9.30
– SCB: arbetslöshet (AKU) april kl 9.30
– Storbritannien: BNP (prel) 1 kv kl 10.30
– USA: order varaktiga varor april kl 14.30
– USA: FHFA husprisindex mars och 1 kv kl 16.00
– Olja: DOE veckovisa oljelager kl 16.30

Terminerna för de ledande europeiska indexen pekar ner och mycket talar för att index fortsätter falla.

Tags:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.