Home > Morgonrapport 28/3

Morgonrapport 28/3

Förutom situationen i Libyen och utvecklingen i Japan kommer marknaden under denna vecka ha fokus på ny potentiell fas av skuldkrisen i EU, och på U.S. Non-Farm Payrolls som är en av de viktigaste indikatorerna på den ekonomiska situationen. Sysselsättningsläget väntas ha en stadig förbättring på den amerikanska arbetsmarknaden och statistiken släppts i slutet av veckan. Innan dess bör vi även hålla ett öga på Portugal som är nästa sannolika kandidat för ett räddningspaket.

OMXS30 stängde fredagen med en doji liknande formation på 1127, som sammanfaller med det glidande medelvärdet på 50 dagar. Index har nu återhämtat det kraftiga fallet som skedde i samband med katastrofen i Japan. En öppning ovan 1130 kommer ge självförtroende till köparna och kommer att stärka det kortsiktiga sentimentet. Dock ser vi i diagrammen nedan att trenden fortfarande är nedåt så länge som kursstaplarna etablerar sig under 1135. På nedsidan har vi 1120 som utgjort en viktig nivå tidigare.

OMXS30 (Daily)
OMXS30 (Daily)

S&P 500 stängde torsdagen för första gången på två veckor ovan MA-50, vilket gav styrka och index klättrade upp till 1319 som högt för att sedan stänga på 1113 under fredagen. Sentimentet har växlat om till positivt då index befinner sig ovan samtliga glidande medelvärden.

S&P 500 (Daily)
S&P 500 (Daily)

Guldet klättrade ordentligt förra veckan och var uppe och testade motståndet 1445. Kursen föll tillbaka under slutet av veckan och noteras på 1426 i dagsläget. Kursens notering strax ovan MA-20 får oss att bevaka denna nivå för vidare utveckling. Så länge som kursstaplarna etablerar sig ovan MA-20 navigerar vi för uppgång.

Guldet - GC (Daily)
Guldet - GC (Daily)

USD/SEK bildade högre bottnar under förra veckan vilket innebar att dollarn har stärkt sig mot den svenska kronan. I skrivande stund noteras valutaparet 6,37 och befinner sig ovan MA-20. Trenden är fortfarande ned och jag bevakar 6,28 på nedsidan som ett starkt motstånd.

USDSEK (Daily)
USDSEK (Daily)

Idag har vi inga svenska rapporter av betydelse. Idag öppnar USA 15:30 som vanligt och statistiken är följande:

– SCB: handelsbalans februari kl 9.30
– SCB/HUI: detaljhandel februari kl 9.30
– AF: veckostatistik kl 10.45
– USA: privata inkomster och privatkonsumtion februari kl
14.30
– USA: kontrakterade husköp februari kl 16.00

Indikatorer
Indikatorer
Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.