Home > Morgonrapport 28/9

Morgonrapport 28/9

Stockholmsbörsen hade en historisk uppgång under tisdagen. OMXS30 steg med hela 6,20 procent till noteringen 927. Uppgången var lika kraftig i USA men dämpades i slutet av tisdagskvällen. Trots Stockholmsbörsens starka tisdag är står index hittills i år på -22 procent.

Bakgrunden till rallyt var optimistiska förhoppningar om räddningspaket till de europeiska bankerna och beskedet att Grekland höjer sin fastighetsskatt, vilket hjälpte även råvarorna att rekylera upp från de översålda nivåerna.

På råvarumarknaden faller priserna igen under onsdagsmorgonen efter gårdagens lättnadsrally. Den konjunkturkänsliga basmetallen koppar är ned med hela 2,24 procent i skrivande stund.

På valutamarknaden faller Euron mot de utländska valutorna under onsdagsmorgonen efter vinsthemtagningar och investerare som säljer på tisdagens uppgång. USD/SEK har fallit tillbaka till stödet 6,77 och har därmed gett oss en köpsignal efter veckans rekyl ner.

Inför onsdagen pekar terminerna på att aktiemarknaderna ska öppna negativt.

Dagens statistik

  • Tyskland: importpriser augusti kl 8.00
  • USA: order varaktiga varor augusti kl 14.30
  • USA: DOE veckovisa oljelager kl 16.30
  • Tyskland: KPI (prel) september

Sverige (OMXS30)

OMXS30 steg genom ett flertal motstånd under tisdagen och stängde vid den fallande motståndslinjen. I gårdagens morgonrapport skrev vi att uppgångar bör ses som tillfälliga och en bra möjlighet att gå kort. Tisdagens rekyl upp innebär att man har möjlighet att blanka på dagens nivå med den fallande trenden i ryggen. Nödutgång föreslås placeras strax ovanför tidigare topp 940.


USA (S&P 500)

S&P 500 steg till den fallande motståndslinjen under tisdagen, men säljarna återtog kontrollen och en Shooting Star bildades. Formationen flaggar för nedgång, men att blanka på dagens nivå är inte att föredra då risk/reward är för dålig. Potentialen är inte tillräcklig när vi placerar stop loss strax ovanför tidigare topp. Vi fortsätter att agera från stöd- och motstånd men avvaktar bättre tillfälle.Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.