Home > Morgonrapport 29/3

Morgonrapport 29/3

Under gårdagen såg vi små rörelser på marknaden. Bättre amerikanska husförsäljningssiffror än väntat hjälpte dock index till en stängning på dagshögsta notering på Stockholmsbörsen. Antalet köp av befintliga bostäder i USA steg med 2,1 procent i februari jämfört med föregående månad.

OMXS30 stängde gårdagen på 1132 vilket motsvarade en uppgång med 0,5 procent. Omsättningen uppgick till mycket måttliga 11,6 miljarder kronor. Svenska statsobligationsräntor steg mindre än tyska räntor på måndagen. Tioårsräntan steg 2 punkter, till 3,38 procent, och räntegapet mot den tyska motsvarigheten minskade till 8 punkter. En mer omfattande analys av OMXS30 kommer senare under morgonen.

^OMXS30 (Daily)
^OMXS30 (Daily)

S&P 500 hade en marginell uppgång på månadagen. Stigande privatkonsumtion och fler bostadsaffärer glädje marknaden. Index har nu stängt 7 av 8 dagar på positivt territorium. Vi ser att under de senaste dagarna har köparnas riskaptit minskat något, dock har kursstaplarna börjat etablera sig med råge ovan MA-20 och MA-50.

^SP500 (Daily)
^SP500 (Daily)

Guldet var uppe i torsdags och sökte etablering på nya höga nivåer. Under de senaste dagarna har vi sett metallen falla tillbaka och befinner sig nu strax ovanför MA-20. Guldet har kämpat ett flertal gånger för att etablera sig ovan 1430-1446-nivån under de senaste sex månaderna men marknaden har korrigerat efter att ha kursstaplarna nått motståndsnivån. Jag navigerar för fortsatt uppgång.

Guld - GC 04-11 (Daily)
Guld - GC 04-11 (Daily)

Kopparn har rekylerat upp mot den fallande trenden och har nu vänt ner vid taket. Dessutom noteras kursen under MA-50, vilket försvagar sentimentet och kan locka till sig säljarna. Vi ligger kvar i våra blankade positioner med exit strax ovanför taktet. Läs mer i fredagens kopparanalys.

Koppar - HG 05-11 (Daily)
Koppar - HG 05-11 (Daily)

Dollarn fortsätter stärka sig mot den svenska kronan. Nedgången i USD/SEK har alltså avtagit, men den medellång trenden är fortsatt ned. Vi har sedan tidigare behållit våra blankade positioner och för de som inte haft läge att ta position är det tillfälle till dagens kurs på 6.37. Valutaparet har testat MA-50 men misslyckades och kursen väntas falla tillbaka.

$USDSEK (Daily)

Dagens statistik är följande:
– Japan: hushållens konsumtion februari kl 1.30
– Japan: arbetslöshet februari kl 1.30
– Japan: detaljhandel februari kl 1.30
– Storbritannien: BNP (def) 4 kv kl 10.30
– USA: ICSC veckoindex detaljhandelsförsäljning kl 13.45
– USA: Redbook veckoindex detaljhandelsförsäljning kl 14.55
– USA: S&P/Case-Shiller husprisindex januari kl 15.00
– USA: hushållens konfidensindikator mars kl 16.00
– Olja: API veckovisa oljelager kl 22.30
– Tyskland: KPI (prel) mars

Indikatorer
Indikatorer

Kommentera gärna analyser, artiklar eller skriv i forumet.
Trevlig dag!

Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto