Home > Morgonrapport 29/6

Morgonrapport 29/6

I Sverige steg OMXS30 under tisdagen till 1072, vilket motsvarade en uppgång med 0,3 procent. Omsättningen var 13,5 miljarder kronor

I USA var Dow Jones upp 1,2 procent till noteringen 12.189. Det bredare S&P 500 ökade 1,3 procent till 1.297 liksom Nasdaq Composite som också steg 1,5 procent till 2.729.

Uppgifter om att tyska banker i princip har accepterat att följa det franska förslaget för hur innehav av grekiska statspapper ska återinvesteras gladde marknaden. Greklands premiärminister, George Papandreou, möter sitt andra överlevnadstest idag då lagstiftarna ska rösta om sparpaketet. Godtas paketet får landet mer hjälp från den europeiska unionen och internationella valutafonden.

De asiatiska börserna steg på onsdagen. Förhoppningar om att det grekiska parlamentet kommer anta de föreslagna åtstramningarna ökade riskaptiten. I Hongkong var Hang Seng upp 0,3 procent.

På råvarumarknaden stiger bas- och ädelmetaller under morgonen medan oljan fortsätter att falla.

Sverige (OMXS30)
OMXS30 bildade en doji under tisdagen, vilket indikerar stor obeslutsamhet bland investerarna. Börsen är fortfarande översåld, men kursstaplarna befinner sig i en fallande trend på kort sikt och därför ska vi fortsätta leta efter säljsignaler. Skulle index stiga över 1126 är det en signal om fortsatt uppgång och att det omedelbart negativa scenariot måste raderas.
USA (S&P 500)
S&P 500 har bildat en konsolideringsfas och nedgångstakten har därmed avtagit. Index steg under gårdagen, men stängde strax under 1300. Kursstpalarna befinner sig med betryggande avstånd från de kritiska motståndsområdena och en etablering ovanför 1300 innebär att vi kan agera på köpsidan mot den fallande trenden.
 

 

Guld (GC)
Uppgångstakten i guldet har avtagit och trenden på kort sikt har övergått till fallande. Ädelmetallen har punkterat både MA-20 och MA-50. Aggressiva handlare kan spekulera i nedgång, men det är först när kursen faller igenom 1475 som mer tillförlitliga säljsignaler faller på plats.
Silver (SI)
Silvret är dyrt i förhållande till guldet historiskt sett och efter den kraftiga tekniska korrigeringen har ädelmetallen utvecklas i sidled. Mycket talar för att priset ska fortsätta ner och säljsignal effektueras när kursen faller igenom stödet. Köpsignal ger på samma vis när kursen etableras ovanför motståndet som är markerat i dagsdiagrammet.
Koppar (HG)
Priset för kopparterminen har den senaste månaden stått stilla. Negativ statistik från Kina har påverkat priset negativt medan strejk-oroligheter i Chile har påverkat priset positivt. I dagsdiagrammet kan vi urskilja en fallande trendkanal där köpsignaler ges vid etablering ovanför taket av trendkanalen. Således tyder mycket på att vi kommer få se priset falla mot stödområden.
Olja (BRN)
Brentoljan har i samband med beskedet att USA öppnar reserverna och säljer ut 60 miljoner fat inom de närmsta 30 dagarna, fått priset att falla mot lägre nivåer. Vi har tidigare nämnt att ett pris ovanför 120 dollar per fat inte är hållbart och vi navigerar nu efter den fallande trenden och agerar på säljsidan. Vi ser i diagrammet att det glidande medelvärdet på 200 dagar är en viktig nivå på nedsidan att bevaka.
USD/SEK
USD/SEK befinner sig i en stigande trend och vi navigerar efter fortsatt uppgång. Således möter kursstaplarna upp ett flertal hinder på ovansidan som utgörs av taket vid trendkanalen och motståndet vid 6,50. Att agera på köpsidan är för sent och det är först vid en etablering ovanför 6,50 som en köpsignal effektuers.
Inför dagen
Statistik 

  • Japan: industriproduktion (prel) maj kl 1.50
  • Frankrike: BNP (def) 1 kv kl 7.30
  • EMU: konjunkturbarometer juni kl 11.00
  • EMU: indikator företagsklimat juni kl 11.00
  • Belgien: KPI juni kl 11.15
  • USA: kontrakterade husköp maj kl 16.00
  • Olja: DOE veckovisa oljelager kl 16.30

Terminerna för de ledande europeiska indexen har en blandad utveckling innan öppningen med dragning uppåt.


 


Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.