Home > Morgonrapport 30/3

Morgonrapport 30/3

Fokus på den japanska kärnkraftskrisen och det politiska läget i Mellanöstern och Nordafrika ligger fortfarande i fokus. I USA rapporterades det att priserna på enfamiljshus föll med nästan 3,1 procent under januari, enligt S&P Case-Shillers index. Recessionen på husmarknaden är därmed inte över och snittpriset ligger nu på samma nivå som under sommaren 2003. I Europa sänktes betygen för Portugal och Grekland.

Råvarorna handlades mer eller mindre i sidleds i väntan på ny information, antingen att ekonomin går sämre eller bättre eller någon ny hämsko på produktionssidan, som att ytterligare länder blir involverade i oroligheterna i Mellanöstern.

OMXS30 slutade 0,1 procent ned till noteringen 1130,7. Omsättningen uppgick till knappt 11 miljarder kronor. Före dagens öppning hade indexet stigit med 2,4 procent under de senaste fyra handelsdagarna. Gårdagens doji-formation ger oss insikt om fortsatt osäkerhet på grund av de spänningar som finns. Kursstaplarna befinner sig strax under ett psykologiskt viktigt motstånd. Köpsignal effektueras strax ovan 1135.

^OMXS30 (Daily)
^OMXS30 (Daily)

S&P 500 hade en positiv utveckling under gårdagen och den senaste kursstapeln i dagsdiagrammet visar på styrka hos köparna. Stängningen på 1319 sammanfaller med ett motstånd som nu bildats under de tre senaste handelssessionerna. En öppning ovan denna nivå kommer stärka det kortsiktiga sentimentet. Blankade positioner behålls och det är inte fören kursstaplarna punkterar 1332 som vi kan köpa.

^SP500 (Daily)
^SP500 (Daily)

Guldet fortsatte att backa under gårdagen och noteras nu på 1516. Metallen testade etablering ovan MA-20 men misslyckades och stängde återigen under MA-20. Kursen befinner sig inte ovan samtliga glidande medelvärden längre, vilket är förutsättningen för att trenden skall vara stark.

Guld - GC 04-11 (Daily)
Guld - GC 04-11 (Daily)

Silvret hade också en svag utveckling under gårdagen, men har i jämförelse mot guldet inte haft en lika kraftig korrigering. Divergenserna ger oss varningstecken om att toppen är nådd men så länge som kursstaplarna inte bildar ny lägre botten fortsätter vi navigera för uppgång.

Silver - SI 05-11 (Daily)
Silver - SI 05-11 (Daily)

Oljans utveckling karaktäriseras av osäkerhet och därför har kursen rört sig inom ett snävt intervall under de senaste 7 handelssessionerna. Således såg vi igår lite mer volatilitet, vilket vi gillar. Stängningskursen 115,5 innebar återigen en notering ovan MA-20. Inför dagen kommer 114,49 utgöra ett viktigt motstånd.

Olja - BRN 05-11 (Daily)
Olja - BRN 05-11 (Daily)

USD/SEK misslyckade ett försök till forcering av MA-50 under måndagen vilket resulterade i att dollarn försvagades mot den svenska kronan under gårdagen. Den positiva divergensen i momentum-indikatorn flaggar att botten är nådd, men så läge som trenden pekar ned fortsätter vi navigera efter fortsatt nedgång. Kort position kan tas på nuvarande nivå med 6,24 som målkurs. Exit placeras strax ovanför MA-50.

$USDSEK (Daily)
$USDSEK (Daily)

Idag har vi följande statistik:
– Japan: industriproduktion (prel) februari kl 1.50
– Spanien: HIKP (prel) mars kl 9.00
– SCB: snabbindikator på konjunkturen 1H kl 9.30
– EMU: konfidensindikator mars kl 11.00
– EMU: indikator företagsklimat mars kl 11.00
– Belgien: KPI mars kl 11.15
– USA: Challenger varselstatistik mars kl 13.30
– USA: ADP sysselsättning mars kl 14.15
– Olja: DOE veckovisa oljelager kl 16.30

I Asien ser vi uppgångar på morgonen och i Europa visar terminerna upp. Klicka på bilden nedan för att se fler indikatorer.

Indikatorer
Indikatorer
Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto