Home > Morgonrapport 3/6

Morgonrapport 3/6

Stockholmsbörsen hade stängt under torsdagen men under onsdagen som var en halvdag stängde OMXS30 upp 0,7 procent till noteringen 1159,5. Omsättningen uppgick till 8,3 miljarder.

I USA där börserna var öppna under torsdagen var Dow Jones ner 0,3 procent till 12.248,6 medan Nasdaqs kompositindex gick upp 0,2 procent till 2.773,3. Om det inte sker några framsteg med att höja skuldtaket i USA snart så kommer det bli konsekvenser, varnade Moodys på torsdagen.

På råvarumarknaden stiger metallerna under morgonen medan oljan noterar mindre nedgångar.

I Asien växlade börserna mellan upp- och nedgångar under fredagshandeln. Nikkei 225 var ner 0,5 procent och Hang Seng föll 0,4 procent. VA,VA

Sverige (OMXS30)
OMXS30 tog sig igenom motståndet 1157 och MA-20 under onsdagens förkortade handelssession. Detta tolkar jag som ett styrketecken som klart förbättrar oddsen för att index ska utmana toppen 1175 underifrån. Inför dagen talar mycket för att index avslutar veckan positivt, men sätts under press inledningsvis.
USA (S&P 500)
S&P 500 befinner sig strax ovanför stödet av sin flaggliknande formation. Som väntat var kursen upp och testade MA-100 efter onsdagens kraftiga nedgång. MA-100 har tidigare agerat viktigt stöd. Inför fredagen är det viktigt att index inte faller under stödet av flaggformationen. Vid en etablering under kan nedgångstaketen tillta och kursen närma sig MA-200.
Guld (GC)
Guldet backade igår och har inlett fredagen ner, men sentimentet är fortfarande positivt. Kursstaplarna befinner sig ovanför samtliga medelvärden och vi fortsätter navigera efter uppgång. Närmaste stöd för julikontraktet finns vid 1520 och därefter 1475. Skulle kursen etablera sig under den längre trendlinjen faller varningssignaler på plats.
Silver (SI)
Vi fick ett utbrott i silver vid motståndet 36,40-36,60 under slutet av förra veckan. Uppgången effektuerade köpsignal för utbrottshandlare och kursen steg mot MA-50. De senaste dagarna har ädelmetallen fallit och fortsätter falla under fredagen. Nuvarande notering sammanfaller med MA-20 och skulle kursen punktera MA-20, samt MA-100 påverkas sentimentet negativt.
Koppar (HG)
I vår senaste kopparanalys skrev vi om ett potentiellt utbrott vid taket av den stigande trendkanalen. Utbrottet uteblev och kursen vände istället ner till golvet. Under fredagen vänder kursen upp igen och vi förväntar oss ett liknande scenario som förra veckan. Finns alltså möjlighet att agera på köpsidan om kursen punkterar MA-20 och taket av trendkanalen.
USD/SEK
USD/SEK har korrigerat ner kraftigt efter att ha misslyckat etablera sig ovanför den längre trendlinjen. Kursen befinner sig nu under så väl MA-20 som MA-50. Sentimentet är negativt och kombinationen av säljsignal i MACD stärkter min tro om att det kommer krävas mycket innan vi får se en större återhämtning. Under morgonen har dollarn stigit marginellt till 6,20.
Inför dagen
Statistik 

– Finland: BNP 1 kv kl 8.00
– EMU: inköpschefsindex (def) tjänstesektorn maj kl 9.58
USA: sysselsättning maj kl 14.30
– USA: ISM inköpschefsindex tjänstesektorn maj kl 16.00

Terminerna för de ledande europeiska indexen pekar upp.

Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.