Home > Morgonrapport 4/4

Morgonrapport 4/4

Under helgen har det varit relativt lugnt på nyhetsfronten vilket även makrostatistiken från USA kommer under veckan. På torsdag kommer veckostatistik för amerikanska arbetsmarknaden. Fokus innan dess kommer ligga på företagens rapporter nu när rapportsäsongen tar fart igen i USA.

I fredags steg börserna i Europa och hade överlag en starkare utveckling än Stockholm. De starkaste sektorerna var energi och finans medan sällanköp och IT gick sämst.

S&P 500
S&P 500 befinner sig nu vid det det starka motståndet 1332. Index stängde upp under fredagen men säljarna tog över kontrollen under slutet av dagen. En etablering ovan 1332 kommer locka tillbaka köparna. Om detta blir faktum kommer 1332 agera ett viktigt stödområde den närmaste tiden. Rekyler ned mot denna nivå anses som normala, men en punktering effektuerar en säljsignal och vi spekulerar i nedgång.
OMXS30
OMXS30 öppnade strax ovanför motståndet 1135 i fredags, vilket fick kursen att fortsätta upp under dagen för att sedan stänga på 1145. Inför dagen kommer 1145 utgöra en kritisk nivå. Index testade denna nivå den 14:e februari, men föll sedan tillbaka. Sentimentet är helt klart positivt och köpa positioner behålls. För de som inte kommit in effektueras en köpsignal strax ovan 1145.
Guld (GC)
Guldet hade stora rörelser under fredagen och stängde på 1427 efter att har varit nere på 1412 under dagen. En negativ divergens är markerad i dagsdiagramet. Divergensen innebär att kursstaplarna bildat högre toppar medan MACD bildat lägre toppar. Detta flaggar för en eventuell nedgång som vi kan ha i åtanke när vi tar köp- eller säljbeslut. Fredagens kursstapel är av positiv karaktär och en etablering ovan 1441 effektuerar en kortsiktig köpsignal.
Silver  (SI)
Silvret har haft en starkare trend än guldet den senaste tiden. Samtliga glidande medelvärden är sorterade i rätt ordning under kursstaplarna. Den 23:e mars fick vi en negativ divergens precis som i guldet. Kursen befinner sig nu strax under motståndet 38,20 som utgör ATH. En punktering av denna nivå effektuerar en tydlig köpsignal och stop loss placeras vid 36,50.
Koppar (HG)
Kopparn befinner sig i en nedåtgående trend där kursen som väntat föll tillbaka efter att ha testat taket i trendkanalen. Jag ser stor potential i metallen och vårt mål är golvet i trendkanalen. Vi bör även bevaka ovansidan där MA-50 och MA-20 sammanfaller med varandra. En notering ovan denna nivå skulle locka tillbaka köparna och blankade positioner skulle behöva göra återköp vid 4,47.
Olja (BRN)
Råoljan befinner sig fortfarande i en uppåtgående trend med samtliga glidande medelvärden under sig. De senaste två veckorna har oljan handlats i ett väldigt tajt intervall med låg volatilitet. Torsdagens krafttag resulterade i att vi fick ett ordentligt rally under slutet av veckan där motståndet 117,33 gav vika. Utbrottshandlare tog långa positioner och nya position kan tas när 118,70 punkteras. Inför dagen utgör 117 en viktig nivå som bör bevakas. MA-20 kan även användas som stöd.
USD/SEK
USD/SEK befinner sig i en oförändrat teknisk analys. Sedan början av året har dollarn försvagats mot den svenska kronan och kursstaplarna har noterats under MA-50 som utgör den medellånga trenden. Vi fortsätter navigera efter fortsatt nedgång och närmaste nivå jag bevakar är stödet 6,25. På ovansidan bevakas MA-50. Vid ett misslyckat test av denna nivå tar vi en kort position och ställer in siktet mot 6,25.
CBOE Volatility Index (VIX)
VIX mäter den implicita volatiliteten hos S&P 500-optioner. Indexet har fallit rejält den senaste tiden vilket ligger i paritet med börsens uppgång. Indexet indikerar att investerarna i USA har har fått tillbaka optimismen och att marknadens överreaktion på katastrofen i USA har avtagit. Allt för låga nivå är inte heller bra, men där är vi inte ännu.

Idag har vi inga betydelsefulla svenska rapporter och den lilla statistiken vi har är följande:

Statistik
– AF: veckostatistik kl 10.45
– EMU: PPI( februari kl 11.00

Centralbanker
– Riksbanken: direktionen sammanträder kl 13.00

Indikatorer
Indikatorer
Tags:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.