Home > Morgonrapport 6/4

Morgonrapport 6/4

Handeln igår var avvaktande i väntan på publiceringen av protokollet från Federal Reserves Fomc-möte den 15 mars. På Fomc-mötet den 15 mars var ledamöterna oense kring huruvida penningpolitiska åtstramningar kommer att behövas under 2011, eller om det är tillräckligt att låta obligationsköpsprogrammet QE2 löpa ut som planerat. Ett fåtal ledamöter såg tecken på en starkare återhämtning och ett högre inflationstryck vilket ”skulle kunna innebära att det är lämpligt att minska takten eller den totala storleken på uppköpsprogrammet”.

I Sverige backade börsen på tisdagen. En kinesisk räntehöjning, en sänkning av Portugals kreditbetyg och svaga makrosiffror bidrog till det dystra börshumöret.

De amerikanska börserna noterade mindre uppgångar, efter att ha pendlat kring oförändrat under större delen av handelsdagen.

I Asien är börsutvecklingen blandad på morgonen. Nekkei Index är ner 0,54 procent och Hang Seng är upp 0,4 procent. Dax terminen pekar sagt upp men kan snabbt byta riktning.

S&P 500
S&P 500 är fortsatt oförändrad. De senaste två dagarnas kursstaplarna är i princip identiska. Index befinner sig fortfarande vid den psykologiska nivån kring 1332. En etablering ovan 1332 kommer locka tillbaka köparna. Om detta sker kommer 1332 agera ett viktigt stödområde den närmaste tiden.
OMXS30
OMXS30 backade under gårdagen till 1149 vilket motsvarade en nedgång med 0,2 procent.  Sentimentet är fortfarande positivt och köpa positioner behålls. Närmaste motstånd som jag har under bevakning är 1157. Inför dagen bevakar jag 1141 nivå på nedsidan och 1152 på ovansidan som utgör måndagens dagshögsta.
Guld (GC)
Guldet rusade ordentligt under tisdagen till rekordnivåer och kraftfullt punkterade motståndet 1441. Detta innebär att guldet är uppe nya höga nivåer där samtliga glidande medevärden befinner sig under kursstaplarna och är sorterade i rätt ordning. Kortsiktiga utbrottshandlare fick en köpsignal under gårdagen. Guldet backar under morgonen.
Silver (SI)
Även silvret ökade under tisdagen med en uppgång som motsvarade 2,1 procent. Metallen har stängt ovan MA-20 de senaste 12 handelssessionerna och samtliga trender är starkt upp. Under måndagen effektuerades en köpsignal och för de som inte tagit positioner ännu kan en rekyl ned mot 38,20 utnyttjas för att ta en lång position. Silvret fortsätter öka under morgonen.
Koppar (HG)
Kopparn ökade under tisdagen. Nedgången har avtagit något och kursen har snart påbörjat en konsolideringsfas. Våra korta positioner ligger kvar och målkursen är golvet av den fallande trendkanalen. På ovansidan bevakar jag MA-20 som noteras på 4,29. En notering ovan denna nivå skulle locka in köparna och våra blankade positioner skulle behöva köpas tillbaka vid 4,47.
Olja (BRN)
Råoljan fortsatte att avancera mot nya nivåer under tisdagen. Kursen befinner sig fortfarande i en uppåtgående trend med stora uppgångar de senaste tre handelssessionerna. Utbrottshandlare tog långa positioner redan i fredags och nya positioner kunde i måndags. För de mer långsiktiga är en rekyl tillbaka ett tillfälle att tajma in en lång position.
USD/SEK
USD/SEK fortsätter att följa skolboken. En tydlig säljsignal effektuerades under gårdagen när valutaparet var uppe och testade MA-50 men vände som väntat ned.  Kursen har testat MA-50 vid tre tillfällen under kort tid utan att lyckas punktera motståndet. För varje misslyckat försök desto starkare blir motståndet. Under morgonen fortsätter kursen att falla och noteras på 6,31

I morse rapporterade RNB. Bolaget redovisade ett resultat efter skatt på minus 10 miljoner kronor för det andra kvartalet, december-februari, i det brutna räkenskapsåret 2010/2011

Dagens statistik
– Storbritannien: BRC butikspriser mars kl 1.01
– Finland: BNP-indikatorn januari kl 8.00
– Storbritannien: industriproduktion februari kl 10.30
– EMU: BNP (def) 4 kv kl 11.00
– Tyskland: industriorder februari kl 12.00
– Storbritannien: NIESR BNP-estimat mars kl 16.00
– Olja: DOE veckovisa oljelager kl 16.30

Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto