Home > Morgonrapport 6/9

Morgonrapport 6/9

Stockholmsbörsen föll djupt ner i negativt territorium under måndagen, likt de övriga europeiska börserna i spåren av forstsatt oro för det gemensamma samarbetet kring euron.

Det behövs ett ordentligt rally i höst för att undvika ett sjätte minusår på börsen sedan millennieskiftet. En tröst i bedrövelsen är att stora ras följt av rekyler uppåt, men trenderna på aktiemarknaderna är ner och vi navigerar efter nedgång tills motsatsen bevisas i diagrammen.

På valutamarknaderna har dollarn ökat kraftigt de senaste handelssessionerna och pressat de dollarnoterade råvaruterminerna, förutom ädelmetallerna som fortsätter gå mot strömmen.

Basmetallen koppar fortsätter falla under morgonen och pressas även av negativa nyheter från Kina, där ett inköpschefsindex över tjänstesektorn föll kraftigt i augusti till 50,6, från 53,5 i juli. En viss begränsning av nedgången kan väntas, sedan arbetare vid gruvor i både Peru och Indonesien hotat med strejk.

I Asien fortsätter nedgångarna. De ledande börserna hade på tisdagsmorgonen sjunkit med 1-2 procent.

Stockholmsbörsen (OMXS30)

Efter måndagens kraftiga fall känns en etablering ovanför toppen 970 allt mer avlägsen. Index har punkterat ett flertal stödnivåer; MA-20, 920, 900 och närmar sig nu 850 nivån. Vi letar efter nya säljtillfällen och en ny säljsignal effektueras när index faller genom 850. *Graf uppdaterad 09:38

USA (S&P 500)

Teritärtrenden (MA-20) i S&P 500 var på väg att övergå till stigande men torsdagens och fredagens fall satte käppar i hjulen. S&P 500 söker sig nu ner mot lägre nivåer och vi bör ligga på säljsidan. Potentiella vändningsnivåer finner vi vid golvet av trendkanalen,1120 och följt av 1020.

Koppar (HG)

Koppar som är en bra indikator på världens hälsotillstånd faller kraftigt likt aktiemarknaderna under måndagen. Nuvarande notering sammanfaller med MA-20 och det finns inte mycket som talar för att vi kommer se priset stiga de kommande dagarna. Etablering under 4,00 ger oss en säljsignal med stop loss strax ovanför tidigare topp.

Guld (GC)

Guldet avancerar på morgonen mot nya rekordnivåer. Den tilltagande oron i europa innebär att sannolikheten för en dubbeltopp minskar och istället kan vi vänta oss ett utbrott vid 1919. Man bör redan ligga i köpta positioner. Tar vi position på dagens nivå innebär det en placering av stop loss vid 1700. Denna risk är för stor och därför bör en rekyl inväntas.

Silver (GC)

Silver hakar på guldet och stiger under morgonen. Ädelmetallen handlas inom en stigande trendkanal och vi gick lång i samband med att priset rekylerade ner mot stödlinjen den 25:e augusti. Nedgångar ses som rekyler i en bullmarknad och så länge som priset befinner sig inom trendkanalen letar vi efter nya köptillfällen.

Inför dagen 

Idag öppnar de amerikanska börserna upp efter långhelg. De europeiska terminerna indikerar en negativ inledning på dagen.Dagens statistik:

  • SCB: tjänsteproduktionsindex juli kl 9.30
  • EMU: BNP (prel) 2 kv kl 11.00
  • Tyskland: industriorder juli kl 12.00
  • USA: ISM inköpschefsindex tjänstesektorn augusti kl 16.00
Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.