Home > Morgonrapport 7/4

Morgonrapport 7/4

Portugal har länge betalat räntor som ligger över de nivåer som landets regering själv har betecknat som hållbara och nu kom beskedet att Portugal ansöker om nödlån. Det har bara varit en tidsfråga innan landet skulle begära hjälp. Orosmolnet är i stället Spanien, som är en stor och viktig ekonomi. Spaniens problem kan förenklat sägas vara en kombination av Irlands och Portugals.

Stockholmsbörsen handlades nära nollstrecket under onsdagsförmiddagen. Vid lunchtid gav dock starka tyska makrosiffror stöd för en vändning upp.

De amerikanska börserna slutade högre på onsdagen. Cisco System agerade draglok och fick med sig hela teknologisektorn.

På valutamarknaden var det rejäla rörelser där euron stärktes kraftigt inför den väntade räntehöjningen från ECB och spekulationer om att den följs upp av fler höjningar. Mot dollarn stärktes euron till 1:431 från 1:418 på tisdagen, och handlades därmed på den högsta nivån sedan början av 2010.

I Asien är börsutvecklingen blandad på morgonen. Nekkei Index är ner 0,04 procent och Hang Seng är upp 0,04 procent. Dax terminen pekar svagt ner.

S&P 500
S&P 500 fortsätter agera avvaktande, men ökande marginellt under gårdagen. Index stängde på 1335,5 strax ovan den psykologiska nivån kring 1332. Denna etablering kan locka tillbaka köparna. Om detta sker kommer 1332 agera ett viktigt stödområde den närmaste tiden. Inför dagen skulle en öppning under 1332 försvaga sentimentet och vi blickar mot 1311.
OMXS30
OMXS30 steg under onsdagen och bildade en positiv kursstapel där köparna återhämtade sig under slutet av dagen. Sentimentet är positivt och köpa positioner behålls. Nästa hinder finns nu omkring kring 1157 och väl däröver torde vägen vara vidöppen mot tidigare årshögsta i uppåt 1183. Brott under den senast nämnda signalerar för nedslag mot knappa 1100 eller eventuellt 1080.
Guld (GC)
Guldet fortsatte öka under onsdagen till nya rekordnivåer och stängde på 1462. Detta innebär att guldet är uppe nya höga nivåer där samtliga glidande medelvärden befinner sig under kursstaplarna och är sorterade i rätt ordning. Kortsiktiga utbrottshandlare fick en köpsignal under tisdagen. Guldet backar under morgonen och köpa på dippar kan vara en bra strategi.
Silver (SI)
Även silvret ökade under onsdagen. Metallen har stängt ovan MA-20 de senaste 13 handelssessionerna och samtliga trender är starkt upp. Under måndagen effektuerades en köpsignal och för de som inte tagit positioner ännu kan en rekyl ned mot 38,20 utnyttjas för att ta en lång position. Precis som guldet faller även silvret faller under morgonen.
Koppar (HG)
Nedgången i kopparn började avta något i början av veckan och nu befinner sig metallen sig vid taket av den fallande trendkanalen. Våra korta positioner köps tillbaka vid 4,47 och rekylen upp kan användas som ingång för nya korta positioner. En etablering över ovan nämna nivå signalerar ett trendskifte i den klassiska tekniska analysen.
USD/SEK
USD/SEK fortsätter att följa skolboken. En tydlig säljsignal effektuerades under tisdagen när valutaparet var uppe och testade MA-50 men vände som väntat ned. Kursen har testat MA-50 vid tre tillfällen under kort tid utan att lyckas punktera motståndet. För varje misslyckat försök desto starkare blir motståndet. Under morgonen har kursen ökat något och noteras på 6,32

Idag har vi följande statistik:
– Estland: KPI mars kl 7.00
– UC: konkursstatistik mars kl 8.00
– Nederländerna: KPI mars kl 9.30
– RGK: utfall statens betalningar mars kl 9.30
– SCB: tjänsteproduktion februari kl 9.30
– Tyskland: industriproduktion februari kl 12.00
– USA: nyanmälda arbetslösa v 13 kl 14.30
– USA: Bloomberg konsumentförtroende veckoindex kl 15.45

Centralbanker
– BOE: räntebesked kl 13.00
– ECB: räntebesked kl 13.45
– ECB: presskonferens med Jean-Claude Trichet kl 14.30
– BOJ: räntebesked

I Europa kommer den europeiska centralbanken (ECB) med stor sannolikhet höja räntan med 0,25 %. Höjningen är till stor del redan intecknad och borde således inte komma som en överraskning.

Indikatorer
Indikatorer
Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto