Home > Morgonrapport 7/9

Morgonrapport 7/9

Stockholmsbörsen stod emot fortsatta fall under tisdagen efter att ha fallit kraftigt två handelssessioner i följd. Positiv data från ISM-indexet för tjänstesektorn i USA höjde sentimentet något.

Den schweiziska centralbanken, SNB, meddelade att man har knutit schweizerfrancen vid golvnivån 1,2 mot euron. Centralbanken är beredd att köpa obegränsade mängder utländska valuta för att försvara växelkursen.

Agerandet resulterar i en färre ”Safe Haven”, vilket innebär att norska och svenska kronan kan bli attraktiv för investerarna som ett säkert alternativ. Svenska kronan stärks mot den amerikanska dollarn under morgonen och noteras i skrivande stund till 6,4.

Nu ligger investerarnas fokus på på Bernankes och Obamas tal på torsdag, men innan dess tar den tyska författningsdomstolen ställning till om det grekiska stödet strider mot den tyska författningen under onsdagsmorgonen. Ett domslut i den federala författningsdomstolen i Tyskland på onsdag kan få stora effekter på eurosamarbetet.

I Asien avancerade börserna på onsdagen med stöd från stigande råvarupriser och en svagare yen.

Stockholmsbörsen (OMXS30)

Tisdagens handel bildade en doji stapel, vilken indikerar stor obeslutsamhet bland investerarna. Formationen flaggar för att index inleder dager upp, men som vi vet kan det positivare sentimentet snabbt över gå till en sättning på marknaden. 900 utgör det närmsta hindret på ovansidan. På nedsidan är det 850 som bevakas och faller index genom nivån ges en säljsignal.

USA (S&P 500)

S&P 500 öppnade ned med ett gap vid 1140, som sammanfaller med stödlinjen i trendkanalen. Gapet på 30 punkter täpptes till under dagen. Tisdagens kursstapel är av positiv karaktär och indikerar att index ska återhämta förlorad mark. Hinder på ovansidan utgörs av MA-20 (1174) och därefter bör 1200 agera motstånd.

Koppar (HG)

Hos basmetallen koppar, som är en bra indikator på världens hälsotillstånd är den stigande trendkanalen intakt. De senaste 3 sessionernas fall ner mot stödlinjen innebär att vi kan kliva på med köp där stop loss placeras strax under 4,00. Positionen innebär att vi kommer in i den stigande trenden till ett bra pris.

Guld (GC)

Guldet förlorade större delen av tisdagens uppgång efter beskedet från SNB som ekade på samtliga marknader. Tekniskt har en dubbeltopp bildats och priset föll 50 dollar i natt, men 50 % av nedgången har raderats ut under morgonen. Trenden är således fortfarande stigande och det är först vid ett fall genom 1700 som köpta positioner på längre sikt säljs av.

Silver (GC)

Silver går i spåren av guldet. Ett fall under natten har börjat täppas till under morgonen. Den stigande trenden är intakt, men det som oroar mig en aning är så klart att en lägre topp bildats. Köptrycket har avtagit något precis som i guldet, men så längre vår stop loss vid 38 usd inte triggas så letar vi efter nya köptillfällen.

Inför dagen 

De europeiska terminerna indikerar en positiv inledning på dagen.

Dagens statistik

  • Storbritannien: industriproduktion juli kl 10.30
  • Tyskland: industriproduktion juli kl 12.00
  • USA: ICSC veckoindex detaljhandelsförsäljning kl 13.45
  • USA: Redbook veckoindex detaljhandelsförsäljning kl 14.55 – Belgien: BNP (def) 2 kv kl 15.00
  • USA: API veckovisa oljelager kl 22.30
  • Storbritannien: NIESR BNP-estimat augusti
Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto