Home > Morgonrapport 8/4

Morgonrapport 8/4

ECB beslutade på torsdagen att höja styrräntan, refiräntan, med 25 punkter till 1,25 procent. I Bloomberg News enkät bland 57 tillfrågade analytiker trodde samtliga att räntan skulle höjas med 0,25 procentenheter, till 1,25 procent.

De amerikanska börserna gick tillbaka på torsdagen, tyngda av fallerande budgetförhandlingar i Washington, och en jordbävning utanför Japans kust.

Stockholmsbörsen handlades under nollstrecket under hela torsdagen, tyngd av utdelningar samt av nedgångar i verkstadssektorn. En ny jordbävning utanför Japans kust pressade under eftermiddagen börshumöret ytterligare. ECB:s väntade beslut att höja styrräntan hade ingen varaktig effekt på kursutvecklingen.

På råvarumarknaden var volatiliteten relativt låg under torsdagen. Brent oljan steg till 122,67. Basmetallerna steg under förmiddagen, för att sedan vända i eftermiddagshandeln efter nyheten att en ny jordbävning inträffat utanför Japans kust.

Under morgonen kan vi notera att Asienbörserna har uppgångar och DAX-terminen pekar ner.

S&P 500
S&P 500 hade en stor rörelse under gårdagen i jämförelse med tidigare dagar under veckan. Index noterade 11334 vid stängning, vilket motsvarade en nedgång med 0,15 procent. Under veckan har osäkerheten varit stor och index har rört sig i sidledes. Kursen befinner sig strax ovan den psykologiska nivån kring 1332. Bryter index över 1340 siktar vi mot årshögsta på 1344.
OMXS30
OMXS30 backade under gårdagen till 1145,56, vilket motsvarade en nedgång med 0,31 procent. Dagsmomentum börjar komma upp mot överköpta nivåer. Köparna har visats sig vara starka den senaste tiden trots brist på vägledande nyheter eller till och med negativa nyheter. Inför dagen bevakar jag framför allt 1157 på ovansidan och 1135 på nedsidan.
Guld (GC)
Guldet fortsätter sin uppgång mot nya rekordnivåer och noteras nu på morgonen till 1466. Samtliga glidande medelvärden befinner sig under kursstaplarna och är sorterade i rätt ordning, vilket får oss att fortsätta navigera för uppgång. Att köpa på rekyler ned mot tidigare toppar är ett bra satt att komma in fördelaktigt i positioner. På nedsidan bevakar jag 1445-1449 nivån.
Silver (SI)
Även silvret ökade under torsdagen och fortsätter stiga under morgonen. Dagens notering på 39,99 innebär att avståndet till MA-20 börjar öka. Metallen har stängt ovan MA-20 de senaste 15 handelssessionerna och samtliga trender är starkt upp. Under måndagen effektuerades en köpsignal vid utbrott. För de som inte tagit positioner ännu kan en rekyl ned mot 38,20 utnyttjas för att ta en lång position.
Koppar (HG)
Kopparn har rusat de senaste två dagarna och är på väg mot vår exit nivå 4,47 där vi köper tillbaka våra blankade positioner. Under gårdagen ökade metallen till 4,43. Trenden är fortsatt ner men kommer metallen att bilda en ny högre topp ovan 4,47 står vi inför ett trendskifte i den klassiska tekniska analysen. För utbrottshandlare ger detta en köpsignal.
USD/SEK
USD/SEK har ”följt skolboken” den senaste tiden och jag bevakar 6,37 på ovansidan som utgör MA-50. Kursen har vid ett flertal tillfällen använt ovan nämnda nivå som motstånd och en etablering ovan ger en köp signal till aggressiva handlare. Valutaparet noterades i skrivande stund på 6,28 och börjar därmed närma sig 6,25-nivån som jag har under bevakning på nedsidan.

Idag har vi inga betydande svenska rapporter.

Statistiken är följande:

– Japan: bytesbalans februari kl 1.50
– Tyskland: handels-, bytesbalans februari kl 8.00
– SCB: industriproduktion februari kl 9.30
– SCB: industrins orderingång och leveranser februari kl 9.30
– Litauen: KPI mars kl 10.00
– Storbritannien: PPI mars kl 10.30
– Lettland: KPI mars kl 12.00
– USA: grossistlager februari kl 16.00

Indikatorer
Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto