Home > Morgonrapport 8/6

Morgonrapport 8/6

I Sverige backade OMXS30 med 0,4 procent till 1129 under tisdagen. Omsättningen var 13,0 miljarder kronor. Utvecklingen var svagare än i övriga Europa som dock sjönk under måndagen då Stockholmsbörsen höll stängt.

I USA var Dow Jones ned 0,2 procent till noteringen 12.071. Det bredare S&P 500 backade 0,1 procent till 1.285, medan Nasdaq Composite var oförändrad vid 2.702. Bernankes dystra utsikter kombinerat med att det inte gavs indikationer om ytterligare kvantitativa lättnader i närtid har lett till negativa tongångar på marknaden.

I Asien noterades nedgångar under onsdagen. I Kina föll marknaden för första gången på tre dagar. Shanghai och Shenzhen var båda ned 0,5 procent. I Hongkong var Hang Seng ned 0,9 procent, femte raka dagen av nedgång.

På råvarumarknaden backar ädelmetaller och oljan under morgonen. Dollarn är svagt upp.

Sverige (OMXS30)
OMXS30 befinner sig i en fallande trend på kort sikt. Sentimentet påverkades negativt när 1140 punkterades i fredags. Fallet fortsatte och kursen bildade under tisdagen en doji formation under golvet av den stigande trendkanalen. Kombinationen av den fallande korta trenden och punkteringen av golvet av den stigande trendkanalen effektuerar en kortsiktig säljsignal till utbrottshandlare.
USA (S&P 500)
Under tisdagen fick vi se lite bullish aktivitet, men dagen avslutades med att säljsidan återtog kontrollen. Således har reversal formationen Inverted Hammer bildats. Om kursen etableras ovanför gårdagens högsta på 1296 bekräftas bullish formationen och vi kan sikta uppåt. Om inte så talar mycket för fortsatt nedgång och avståndet till nästa stöd (MA-200) 2,7 procent.
Guld (GC)
Guldet backade igår och har inlett onsdagen ner, men sentimentet är fortfarande positivt. Kursstaplarna befinner sig ovanför samtliga medelvärden och vi fortsätter navigera efter uppgång. Närmaste stöd för julikontraktet finns vid 1520 och därefter 1475. Skulle kursen etablera sig under den längre trendlinjen faller varningssignaler på plats.
Silver (SI)
Vi fick ett utbrott i silver vid motståndet 36,40-36,60 för 10 dagar sedan. Uppgången effektuerade köpsignal för utbrottshandlare och kursen vände ner vid motståndet MA-50. I fredags bildades en reversal formation och kursen har vänt upp under början av veckan. Därmed föll nya köpsignaler föll på plats för de som inte redan tagit position. Närmaste stöd finns vid MA-20.
Koppar (HG)
Kopparn har den senaste tiden handlats inom den stigande trendkanalen och vi har varit beredd på eventuella utbrott. Signalerna har uteblivit och kursen har de senaste 4 handelssessionerna utvecklats i sidleds. En lägre topp är på väg att bildas och en etablering under golvet av trendkanalen kan ge oss ett trendskifte och därmed en säljsignal.
USD/SEK
USD/SEK har korrigerat ner kraftigt efter att ha misslyckat etablera sig ovanför den längre trendlinjen. Kursen befinner sig nu under så väl MA-20 som MA-50. Sentimentet är negativt och kombinationen av säljsignal i MACD stärkter min tro om att det kommer krävas mycket innan vi får se en större återhämtning. Ska bli intressant att se om frånvaron av QE3 stärker dollarn.
Inför dagen
Statistik 

– Japan: bytesbalans april kl 1.50
– Tyskland: handels-, bytesbalans april kl 8.00
– SCB: partisympatiundersökningen kl 9.30
– SCB: restaurangindex april kl 9.30
– SCB: tjänsteproduktion april kl 9.30
– Litauen: KPI maj kl 10.00
– EMU: BNP (prel) 1 kv kl 11.00
– Island: BNP 1 kv kl 11.00
– Lettland: KPI maj kl 12.00
– Tyskland: industriproduktion april kl 12.00
– Belgien: BNP (def) 1 kv kl 15.00
– Olja: DOE veckovisa oljelager kl 16.30

Terminerna för de ledande europeiska indexen pekar ner.

Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto