Home > Morgonrapport 8/9

Morgonrapport 8/9

Stockholmsbörsen vände upp rejält under onsdagen. OMXS30 stängde på dagens högsta nivå, upp 3,5 procent till noteringen 918,0. Omsättningen på Stockholmsbörsen var 13,5 miljarder kronor.

På onsdagsförmiddagen kom en pusselbit på plats vad gällde den komplexa situationen runt EMU:s stödpaket när den tyska författningsdomstolen avvisade invändningar mot räddningspaketen till Grekland och andra euroländer. Invändningarna mot paketen hävdade att dessa stred mot den tyska grundlagen.

Idag väntas USA:s president Barack Obama presentera förslag för att skapa nya arbetstillfällen i USA för den amerikanska kongressen. Enligt uppgift inkluderar förslagen tillförsel av omkring 300 miljarder dollar till den amerikanska ekonomin under 2012, i form av skattesänkningar, infrastruktursatsningar och direkt stöd.

Idag framträder även Fed-chefen Ben Bernanke, och veckan avslutas med ett G7-möte under fredag och lördag.

Stockholmsbörsen (OMXS30)

OMXS30 inledde som väntat upp under onsdagen. Säljarna testade stödet 900, men köparna återtog kontrollen och uppgångstakten tilltog de sista 30 minuterna. Onsdagens stängning på dagshögsta innebär att köparna har ökat självförtroende men inför torsdagen är det ett flertal motstånd som kan agera vändningspunkt. 920 och MA-20 bevakas.

USA (S&P 500)

De amerikanska börserna och bildat högre bottnar och toppar, vilket innebär att trenden för S&P 500 är stigande. Onsdagens uppgång genom MA-20 är positiv för sentimentet, och vi siktar mot 1230-1240 nivån, där motståndslinjen sammanfaller med Bollingerbandet. Således är det inte köpläge på dagens nivå då vår risk-reward ratio inte är fördelaktig.

Koppar (HG)

Koppar handlas inom en intakt stigande trend. Under gårdagen skrev vi att position kunde initieras med en stop loss strax under 4,00, vilket innebar att vi kommer in i den stigande trenden till ett bra pris. Priset fortsatte stiga under gårdagen och gynnades av en lägre dollar. Vi siktar mot 4,21-4,23 där ett flertal motstånd framstår som hinder.

Guld (GC)

Guldet har bildat en dubbeltopp som således inte bekräftats. Formation uppvisar psykologin där investerare säljer efter andra toppen pga. lättnad efter att priset återhämtat sig efter den första rekylen. Under onsdagen testades MA-20 och under nattens handel återhämtade sig priset. Faller priset genom 1700 kan vi vänta oss att nedgångstakten tilltar.

Silver (GC)

Silver har fallit de senaste dagarna, men den stigande trenden är intakt i dagsdiagrammet. Förra veckan agerade vi på köpsidan efter en rekyl ner mot stödlinjen. Nödutgången bör nu flyttas upp från 38 usd till 39,50 för att minska på risken. Närmaste motstånd finner vi vid Bollingerbandet (43,65), följ av tidigare topp (44,30).

Olja (BRN)

Brentoljan effektuerade en köpsignal i samband med en doji stapel den 9:e augusti. Därefter har priset stärkts och vi kan identifiera en stigande trendkanal där priset utmanar starka motstånd på ovansidan. Sentimentet är positivt men sannolikheten är hög för en rekyl ner från dagens nivå.

Inför dagen 

De europeiska terminerna indikerar en negativ inledning på dagen.Centralbanker
 • ECB: räntebesked kl 13.45
 • ECB: presskonferens med Jean-Claude Trichet kl 14.30
 • Fed: Ben Bernanke talar vid Economics Club of Minnesota kl 19.00
 • Storbritannien: industriproduktion juli kl 10.30
 • Tyskland: industriproduktion juli kl 12.00
 • USA: ICSC veckoindex detaljhandelsförsäljning kl 13.45
 • USA: API veckovisa oljelager kl 22.30
Statistik
 • Tyskland: handels- och bytesbalans juli kl 8.00
 • USA: handelsbalans juli kl 14.30
 • USA: nyanmälda arbetslösa v35 kl 14.30
 • USA: Bloomberg konsumentförtroende veckoindex kl 15.45
 • USA: DOE veckovisa oljelager kl 17.00
 • Grekland: BNP (def) 2 kv
Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto