Home > Morgonrapport 9/11 – Positiva tongångar efter Silvio Berlusconis besked

Morgonrapport 9/11 – Positiva tongångar efter Silvio Berlusconis besked

Stockholmsbörsen befann sig under större delen av tisdagen i positivt territorium, men tappade stor del av uppgången. På kvällen meddelandes att Silvio Berlusconi vill avgå efter att landets besparingsprogram antagits.

Silvio Berlusconi ses som en del av det politiska problemet i Italien och därför togs nyheten emot positivt. Nu återstår det att se om man väljer ett nyval eller en teknokratisk regering.

I Kina presenterades data under natten att prisdata (PPI) steg med 5,0 procent i årstakt i oktober, under väntade 5,8 procent, medan KPI var som väntat med en inflationstakt på 5,5 procent, ned från 6,1 procent i september.

På råvarumarknaden handlas ädelmetallerna svagt ner under morgonen. Bägge metallerna är kortsiktigt överköpa och befinner sig i upptrender i ett kortsiktigt perspektiv.

Brentoljan fortsätter visa styrka och stigit 5 dagar i följd. Det amerikanska energidepartementet sänkte på tisdagskvällen prognosen rörande global efterfrågan på råolja under 2011 samt 2012.

På valutamarknaden har euron och kronan stärkt marginellt mot dollarn under morgonen. USD/SEK noteras till 6,54 i skrivande stund.

Inför dagen

Inför onsdagens handel indikerar de europeiska terminerna att aktiemarknaderna ska inleda upp.

Ha koll på:
– Kina: KPI, PPI oktober kl 3.00
– Securitas (kl 8.00)
– Fed: Ben Bernanke talar vid Fed-konferens om småföretag kl 15.30
– USA: DOE veckovisa oljelager kl 16.30

Sverige (OMXS30)

OMXS30 var uppe och testade måndagens högsta notering vid 985, men föll tillbaka och tappade större delen av uppgången. Stängning skedde intill MA-20 som pekar upp och definierar den kortsiktiga trenden. Ser vi till momentumindikatorerna noterar vi att Stochastics fallit tillbaka efter befunnit sig på överköpta nivåer i början av november. MacD har effektuerat en säljsignal, men det är inget som vi lägger större vikt vid. Inför dagen talar mycket för att vi ser index stärkas, iaf inledningsvis. Passeras 985 är det 994 som utgör motstånd och därovan oktobertoppen 1037. På nedsidan bevakas förra veckas botten vid 941 och därefter 926. Läs den senaste analysen av OMXS30.

USA (S&P 500)

S&P 500 lyckades passera motståndet kring 1 260 – 1 263  under tisdagen och stängde strax ovanför det glidande medeltalet på 200 dagar. Medelvärdet definierar den längre trenden som övergick till fallande i somras i samband med en Death Cross och numera har en mer horisontell lutning. Index befinner sig inom intervallet 1 220 och  1 295. Svansarna på de senaste dagarnas staplar indikerar köpkraft och stängningen ovanför MA-200 är helt klart positivt för sentimentet. Nästa hinder på uppsidan utgörs av den fallande trendlinjen och 1 295. Läs senaste analysen av S&P 500.

Securitas B

Securitas rapporterade under morgonen och slog analytikernas förväntningar. Tekniskt sett befinner sig aktien i en kortsiktig upptrend och möter upp motståndet 60 kr. Vid en notering ovanför nivån bör man köpa tillbaka eventuella blankade positioner och blicka mot 67 kr. Motståndsnivån vid 67 kr förbinder ett flertal bottnar och toppar från 2010. Läs den senaste analysen av Securitas.

 

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.