Home > Morgonrapport 9/2 – Räntebesked från ECB och Bank of England

Morgonrapport 9/2 – Räntebesked från ECB och Bank of England

I dag får vi räntebesked från både ECB och Bank of England (BoE). Det finns inga förväntningar på några styrräntesjusteringar från någon av centralbankernas sida. Däremot blir det intressant att höra vad ECB säger om utlåningen till banksystemet och eventuella stimulanser.

Under torsdagsmorgonen redovisades en oväntad hög inflation i Kina som satte press på marknaderna. Ökningen till 4,5 procent kan härledas av stigande livsmedelspriser inför det kinesiska nyåret, och borde således inte minska sannolikheten för penningpolitiska lättnader i Kina.

Inflation: Kina
Inflation: Kina

Grekland

Även om rapporterna har fortsatt att strömma in så styrs det generella börssentimentet av nyheterna rörande Grekland och marknaden inväntar fortfarande en uppgörelse mellan Greklands premiärminister Lucas Papademos och ledarna för de tre stora partierna, som står under tryck från trojkan.

Enligt uppgifter har de enats om alla punkter i programmet förutom sänkningen av pensionerna som kräver ytterligare utveckling och diskussion. Fortsättning följer!

Aktiemarknaden

Av de amerikanska aktiemarknaderna har Dow Jones och Nasdaq nått nivåer över 2011 års toppar och S&P 500 noteras strax under. Uppåttrenden är stark, vilket bekräftas av de glidande medelvärdena som är sorterade i rätt ordning.

De som handlar på rekyler har inte haft särskilt många köptillfällen. Detta är en av nackdelarna med rekylhandeln. Ett alternativ är att även använda sig av en utbrottsstrategi.

Inspirationslistan visar svenska aktier på Large Cap och kan sorteras utifrån våra olika indikatorer. Listan kan användas för att hitta intressanta aktier, men måste anpassas till individens tradingstrategi och riskhantering.

 

USA-börserna
USA-börserna

Börsen idag

Rapporter (LageCap):

  • Hufvudstaden(kl 09.00)
  • Securitas (kl 13.00)

Statistik/Centralbanker:

  • Storbritannien: industriproduktion december kl 10.30
  • BOE: räntebesked kl 13.00
  • ECB: räntebesked kl 13.45
  • USA: antalet nyanmälda arbetslösa, veckosiffra kl 14.30

Teknisk analys OMXS30

Teknisk analys OMX
Teknisk analys OMX

OMXS30-index stängde oregelbundet på onsdagen och omsättningen var marginellt över snittet för de senaste 3 månaderna.

Index är fortfarande kortsiktigt överköpt och veckans utveckling sidledes, utan någon andhämtning i form av nedrekyl, kan vi endast tolkas som ett styrketecken. Strategiförslag är att köpa på en eventuell nedrekyl eller på utbrott på ovansidan.

Närmaste motstånd utgörs av 1183-1185. Vid en stängning ovanför motståndet är vägen fri mot vårt målområde vid 1100-1140. På nedsidan hissas varningsflaggor först vid ett fall genom senaste rekylbotten vid 926.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.