Home > Morgonrapport 9/5

Morgonrapport 9/5

Sverige (OMXS30)

Veckan som gick var volatil men index lyckades avsluta starkt och klart bättre än många utländska motsvarigheter. Tekniskt sett hittar vi stöd först och främst vid 1135 som sammanfaller med MA-50. 1157 har tidigare utgjort motstånd på ovansidan och om en etablering sker ovan faller mycket på plats. Momentum pekar fortfarande uppåt.
USA (S&P 500)

S&P 500 bildade en Bullish Harami Cross under fredagen, vilken indikerar att säljarnas dominans avtagit. I MACD är en säljsignal på väg att monteras, men så länge som kursen befinner som ovan samtliga medelvärden är sentimentet positivt.

Olja (BRN)

Oljan korrigerade ner under slutet av veckan. (Läs vår senaste analys här) Total produktefterfrågan i USA fortsätter att vara hög, nästan 2 miljoner fat högre än för ett år sedan vid samma tid. Tekniskt sett har vi hinder på ovansidan strax under 120 och därunder finns även MA-50.

Koppar (HG)

Kopparn utmanar primärtrenden och nya säljsignaler har nu fallit på plats efter punkteringen av MA-200.  Sentimentet har påverkats negativt av punkteringen och korta positioner kan tas på dagens nivå. Således är den länge trenden fortsatt upp.

Guld (GC)

Trenden pekar fortfarande uppåt trots den senaste nedgången och så länge som i alla fall 1420 – 1430 håller som stöd på nedsidan finns det egentligen inte någon större anledning till oro. Dagens notering är strax under MA-50. En etablering ovan effektuerar köpsignaler.

USD/SEK

Dollarns återhämtning har satt press på råvarorna och kursen utmanar nu sekundärtrenden som utgörs av MA-50. Under morgonen noteras dollarn på 6,26 som sammanfaller med MA-50. På ovansidan har vi motstånd kring 6,30.
Inför dagen
Idag rapporterar: – Arise Windpower (efter lunch), Elektronikgruppen (kl
15.00), Säki (kl 11.00), Traction (kl 8.30)

Statistik
– Tyskland: handels-, bytesbalans mars kl 8.00
– Litauen: KPI april kl 10.00
– AF: veckostatistik kl 10.45

Börserna i Asien hade en blandad utveckling på måndagen.

Terminerna för de ledande europeiska indexen pekar ned och mycket talar för att OMXS30 inleder veckan nedåt för att sedan studsa upp vid någon av stödnivåerna.

Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.