Home > Morgonrapport: Börsen i stigande trend, lugn öppning väntas

Morgonrapport: Börsen i stigande trend, lugn öppning väntas

Terminerna för de ledande Europabörserna indikerar oförändrade till lätt vikande index inför öppning på Stockholmsbörsen. Detta efter blandade Asienbörser men fortsatt svag utveckling i Kina på onsdagen, och nedgångar på Dow Jones-indexet under tisdagen, där svag konsumentstatistik och farhågor om en ny bankskatt tyngde konsumentsektorn.

Stockholmsbörsen har inför onsdagens handel varit i en positiv trend, upp fem dagar i rad där OMXS30 index har stigit 3,2 procent. Under februari så här långt summerar uppgången till 5,2 procent, vilket kan locka fram vinsthemtagningar.

Ur nyhetsskörden:

*Shelton Petroleum höjer budet på Petrogrand, ett bud som betalas med egna aktier. Budet höjs från 0,3 till 0,34 Sheltonaktier per Petrograndaktie.

* NSP Holding ska öppna fem TGI Fridays-restauranger i Danmark under en period om fem år.

* Förköpseffekten av Euro 6 märks i lastbilsbranschen: registreringarna av tunga lastvagnar i EU steg med 9,8 procent i januari, jämfört med en ökning på 136 procent i december, enligt branschorganisationen Acea. Antalet registreringar uppgick till 17.000 i januari, drygt hälften av decembernoteringen.

* Aktiespararna välkomnar Volkswagens bud på Scania. Budet är det bästa av två dåliga alternativ, enligt organisationens vd Carl Rosén skriver i en Det skriver Aktiespararnas vd Carl Rosén i en debattartikel i Dagens Industri på onsdagen.

* Rapportperioden är i princip över, men enstaka rapporter fortsätter att komma in. Nu under morgonen har fastighetsbolaget Diös redovisat ett oförändrat förvaltningsresultat för fjärde kvartalet och en mindre nedgång i hyresintäkterna. Utdelningen hålls oförändrad på 2:30 kronor per aktie.

Rekommendationer:

* Affärsvärlden rekommenderar köp i Partnertechs aktie och sälj Pricers. Tidningen rekommenderar samtidigt investerare att vänta med Indutrade och IFS.

Makro:

*En dag med Sverige i fokus. Riksbanksprotokollet från 12 februari släpps klockan 9.30 och signaler om vad banken kan tänkas göra om inflationen skulle dyka kommer att nagelfaras. Inflationen under januari var oväntat låg.

En halvtimme in i börshandeln, 9.30, kommer även SCB/HUI:s detaljhandelsstatistik. Ekonomer är i snitt inställda på att se en uppryckning från ett oväntat svagt december (+1,8%). Nu väntas +2,6 procent, enligt SME Direkt.

Av: Direkt

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto