Home > Morgonrapport: Fortsatt rapportfokus, terminerna svagt upp

Morgonrapport: Fortsatt rapportfokus, terminerna svagt upp

Europaterminerna indikerar en svagt positiv start på tisdagens handel. Alfa Lavals rapport nådde inte upp till prognos medan Swedbank slog förväntningarna.

Kring klockan 8.40 var terminerna för CAC 40, FTSE 100, DAX och Euro Stoxx 50 från 0,1 till 0,2 procent högre.

Swedbank, som var den storbank som steg mest på måndagen efter Handelsbankens rapport, redovisade på tisdagsmorgonen en rapport som genomgående var bättre än väntat. Swedbank ser också möjligheten att överträffa sitt kostnadsmål för innevarande helår, enligt vd Michael Wolf.

Alfa Laval levererade däremot en rapport där det justerade rörelseresultatet var svagare än förväntningarna i SME Direkts analytikerenkät. Omsättningen var lägre än förväntat och inte heller marginalen lyckades helt nå upp till prognos. Inte minst var orderingången under det tredje kvartalet 5 procent svagare än marknaden väntat sig.

”Utfallet var något under våra förväntningar”, sade vd Lars Renström i kvartalsrapporten rörande orderingången på 7,3 miljarder under det tredje kvartalet som motsvarade en sekventiell nedgång med 8 procent. I rapporten för det andra kvartalet var utsikterna en efterfrågan under det tredje kvartalet på ungefär samma nivå som under det andra kvartalet.

Tietos rapport var överlag bättre än förväntningarna och vidare höjde bolaget helårsprognosen för rörelseresultatet.

I tisdagens rapportflöde har dessutom Axfood, Klövern och Hexpol levererat resultat inför öppning. Under pågående handel väntas såväl Stora Enso som Autoliv kvartalsrapportera.

Nordea Equity Research har höjt rekommendationen för Scania till behåll, från tidigare sälj, efter måndagens rapport.

På makrofronten har kreditvärderingsinstitutet Moody’s sänkt kreditbetygen för fem spanska regioner samtidigt som betygen för fem andra regioner i landet bekräftats. På tisdagens väntas Spanien låna pengar i en växelemission.

Under natten hölls den tredje och sista tv-debatten inför det amerikanska presidentvalet. Debatten, som hölls i Lynn Universitet i Boca Raton, Florida, var mycket lugnare än den som hölls förra veckan, rapporterade Wall Street Journal. Enligt opinionsmätningar vann Barack Obama debatten.

Terminerna för de ledande amerikanska börsindexen noterade nedgångar på 0,2 till 0,3 procent på tisdagsmorgonen.

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto