Home > Morgonrapport: Köparna behåller taktpinnen, EU-toppmötet inleds

Morgonrapport: Köparna behåller taktpinnen, EU-toppmötet inleds

Europaterminerna indikerar en oregelbunden till svagt positiv start på torsdagens handel. Bland annat har SCA, Saab och Tele2 rapporterat inför öppning.

Sektorer - Onsdagens utveckling
Sektorer – Onsdagens utveckling

Kring klockan 8.40 var terminerna för CAC 40, FTSE 100, DAX och Euro Stoxx 50 från 0,1 till 0,2 procent upp.

SCA levererade ett justerat rörelseresultat som var 7 procent bättre än väntat i SME Direkts analytikerenkät med stöd av en bättre marginal än väntat.

Saabs orderingång var i linje med förväntningarna, likaså omsättning. Rörelseresultatet var dock något svagare än väntat. Tele2:s resultat prickade i stort förväntningarna med stöd av en något bättre marginal än prognosen i SME Direkts enkät medan omsättningen var något lägre än väntat.

Även Axis och Concentric rapporterade inför öppning på torsdagen. Under pågående handel återfinns Nokia och MTG bland bolagen som levererar resultat.

En annan av morgonens nyheter är att ÅF samgår med Epsilon genom ett förvärv.

Swedbank Markets har sänkt rekommendationen för SKF till neutral, från tidigare köp, efter onsdagens rapport. Pareto Öhman har i sin tur dragit ned SKF till sälj, från behåll.

Danske Markets har sänkt Millicom till sälj, från behåll medan Nordea Equity Research höjt Teliasonera till köp, från behåll, efter onsdagens rapporter. Goldman Sachs har däremot sänkt rekommendationen för Teliasonera till neutral från köp.

Händer på torsdagen

Marknadsöversikt
Marknadsöversikt

På europeisk makrofront står EU-toppmötet, som inleds på torsdagen, i fokus. På torsdagens agenda står även en spansk obligationsemission.

Till eftermiddagen kommer amerikansk veckostatistik över antalet nyanmälda. Vidare väntar ledande indikatorer för september och Philadelphia Fed Index för oktober.

Terminerna för de ledande amerikanska börsindexen var i stort sett oförändrade klockan 8.45.

Kinas BNP-tillväxt bromsade som väntat in till 7,4 procent i årstakt under det tredje kvartalet, från 7,6 procent under det andra kvartalet. Det innebar det sjunde raka kvartalet med vikande BNP-tillväxt samt den svagaste tillväxttakten sedan det första kvartalet 2009.

”Kinas ekonomi bottnar redan och tecken på stabilisering kommer upp. Investerare ska vara positiva med det vi har i dagsläget och kommer att få ännu mer förtroende efter det 18:e kongressresultatet”, sade Banny Lam, ekonom på CCB International Securities i Hongkong, till Bloomberg News.

Sverige OMXS30

OMXS30
OMXS30

”OMXS30-index visade en köpstyrka igår som vi inte varit bortskämda att uppleva den gångna veckan. I dagsdiagrammet ser vi tydligt hur sentimentet blev till positivt då index lämnade svans på nedsidan av tisdagens kursstapel”, skrev vi i onsdagens morgonrapport.

Den positiva trenden fortsatte under onsdagens handelssession och återigen stängde dagen med en stapel av positiv karaktär. Svansen på nedsidan av onsdagens stapel visar att det är köparna som håller i taktpinnen.

Index möter upp en del motstånd på vägen mot tidigare toppar. Medeltalen utgör hinder och därovan har vi en fallande trendlinje. På nedisdan är den närmaste bevakningsnivån 1071, följt av 1029. Ett fall genom 1029 skulle innebär ett trendskifte enligt den klassiska tekniska analysen.

Av: Direkt/Tradingportalen

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto