Home > Morgonrapport: Kraftsamling fortsätter inom 1630-1650…

Morgonrapport: Kraftsamling fortsätter inom 1630-1650…

Under ”Supertorsdagen” fick vi efter avvaktande tongångar, en inledning i tydligt positivt humör. Storbolagsindexet OMXS30 lyckades dessutom kortfattat kliva över motståndet vid 1650 kring lunch, men avslutade dagen +0.20 procent vid 1643.5 punkter. Omsättningen på Stockholmsbörsen uppgick till 19 miljarder kronor på torsdagen. Europeiska och amerikanska börser stängde svagt positivt, men framförallt pundet har backat då Theresa May tappat den egna majoriteten efter parlamentsvalet. Efter nattens handel i Asien, ser vi en blandad utveckling, och ledande terminer pekar tidigt denna morgon ett avvaktande sentiment inför öppning på Stockholmsbörsen…

Få morgonrapporten till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Dagens analys

Redan inledningsvis på torsdagen fick vi positiva tongångar, som efter en timmes handel upplevde ett tydligt starkt momentum som tog oss norrut.

Kring lunchtid fick vi kortfattat en notering strax över 1651.50 punkter, vilket innebär att vi lyckades kliva över tekniska motståndsnivån vid 1650. Däremot blev besöket kortfattat, och vi avslutade torsdagen vid 1643.5, som även var den prisnivå som noterade högst volym under dagen.

Morgonrapport: Kraftsamling fortsätter inom 1630-1650…

Tidigt denna morgon pekar ledande terminer på ett något avvaktande sentiment. Inga större överraskningar på torsdagen innebar även att inga oväntade rörelser uppkom.

Dock noterar vi att brittiska pundet är ett möjligt riskmoment inför börsöppning idag, som tydligt tappat sedan torsdagskvällen. GBPSEK gick från att noteras vid 11.28, till att falla ned till 11.06 inom bara några minuter, som dock därefter samlat kraft.

Tories ser ut att få cirka 318 platser av totalt 650 platser i det brittiska underhuset, medan Labour ser ut att öka till 262 platser, enligt BBC:s prognos.

Möjligtvis skulle detta kunna vara ett wildcard denna morgon, men samtidigt ser vi inte någon effekt på varken handeln i Asien, eller ledande terminer som amerikanska S&P 500. Detta gör att vi snarare ser ut att kunna få en något bättre än väntad inledningsvis rörelse, om de svagt positiva tongångarna som råder i S&P 500 terminen, kvarstår.

Eftersom vi noterade en fortsatt stark volym på torsdagen, i samband med att vi kortfattat klev över 1650, fortsätter vi att se en utveckling med underliggande positivitet vid nuvarande kraftsamling inom 1630-1650.

Även tydlig notering över större glidande medeltal som 200 dagar, 40 veckor pekar orubbat norrut, vilket är positivt.

Idag har vi heller inga tunga makrobesked som kan bidra med oväntad styrka, som svaghet, vilket gör att vi snarare kan få en något mindre volatil utveckling idag, och ser en handel inom 1640-1650 som högst sannolik, såvida inte utvecklingen i pundet eldar på europeiska handeln med osäkerhet.

Framförallt bank ser väldigt intressant ut på hemmaplan, men även verkstad som vi även lyfte fram i torsdagens morgonrapport. Kanske det är dessa sektorer som kan ge styrka, för att ge ytterligare bränsle till OMXS30, för att kliva vidare norrut.

Sannolikheten har nu ökat, för att när vi väl kliver över 1650, att vi inom en relativt kort tid därefter kommer utmana nästa motståndsnivå vid 1670, för att därefter få en uppgång till 1700 punkter. Därefter stundar all time high 1720 framöver, om köpstyrkan kvarstår.

Det som ofta händer, om underliggande styrka är tydlig, att när en kraftsamling pågått under en längre tid, som det som sker inom 1630-1650 just nu, att när vi väl får ett tydligt utbrott och etablering norrut som söderut, att rörelserna blir kraftiga…

Dags för ett nytt årshögsta…??

Oljan som vi lyft fram tidigare i veckan, uppvisar ingen korrelation just nu mot globala börsindex, trots att vi för lite mer än ett år sedan upplevde en sådan synergi under en kort period. Brentoljan handlas denna morgon under 48 dollar, och upplever därmed ett tydligt pressat humör.

Inför dagens handel innehar vi åter tekniska motståndsnivåer redan vid 1650, och 1654 punkter, samt tidigare årshögsta 1657. Därefter innehar vi ett mer signifikant motstånd vid 1670 punkter. Tekniska stödnivåer således fortfarande vid 1640 och 1630, följt av tunga sentimentala heltalsnivån 1600 punkter.

Vilka hålltider och bolag som rapporterar kommande veckor kan ni läsa här.

Gårdagens viktigaste börshändelser.

Clas Ohlson på nytt årshögsta efter rapport…

Tar därmed allt närmre kliv all time high!

Clas Ohlson kliver upp till ett nytt årshögsta på torsdagen, efter att eftersläntraren redovisade ett rörelseresultat under det fjärde kvartalet i det brutna räkenskapsåret på 17.5 miljoner kronor. Förväntningarna bland analytikerkåren låg på -10.0 miljoner kronor, enligt SME Direkts prognossammanställning.

På torsdagen framgick det även att bolagets totala försäljning ökade med 5 procent i maj, något lägre än väntade 6.3 procent.

När det kommer till Clas Ohlsons expansion i Tyskland, vars etablering inleddes mitten av maj 2016, har nu ett butikskontrakt tecknats för en fjärde butik i Hamburg, med planerad öppning vintern 2017.

Torsdagens inledningsvisa uppgång på över 5 procent till över 160 kronor, innebär att ett nytt årshögsta noteras. Därmed tar vi allt närmre kliv all time high vid 174 kronor från 2016…

Clas Ohlson på nytt årshögsta efter rapport… Tar därmed allt närmre kliv all time high!

Zalando-konkurrenten Boohoo rusar över 9 procent till nya höjder!

Tar in över en halv miljard kronor för expansion…

Den brittiska klädhandlaren Boohoo.com, som konkurrerar med bland annat Zalando, stiger över 9 procent på torsdagen.

Detta innebär att bolagets aktie stigit över 77 procent sedan årsskiftet, och över 322 procent sedan ett år tillbaka.

Bloomberg News rapporterar att bolaget via en så kallad placing har med nya aktier tagit in 50 miljoner pund, runt 563 miljoner kronor, för att expandera verksamheten.

Boohoo meddelade samtidigt att bolagets omsättningen ökade med 106 procent till 120 miljoner pund, drygt 1.35 miljarder kronor under perioden mars till maj 2017.

Detta innebär att Zalando börjar få en utmanare inom sitt segment som är att räkna med, som dock jämförelsevis omsatte 980 miljoner euro, drygt 9.6 miljarder kronor januari till mars i år.

Zalando-konkurrenten Boohoo rusar över 9 procent till nya höjder! Tar in över en halv miljard kronor för expansion…

Indextunga banksektorn uppvisar positiva tongångar…

Tekniska stödnivåer vändpunkt för nya tag och uppgång framöver…?

Nordea har inte upplevt lika stor köpstyrka jämfört med sina branschkollegor senaste veckan, men ser ändå ut att kunna vända norrut vid 110 kronor!

Likt Nordea ser vi en tydlig balanspunkt kring tekniska stödnivån, som innebär 104 kronor för SEB.

Redan före öppning på torsdagen, lämnade vi en köprekommendation på Handelsbanken, som ser ut att kliva över tekniska nyckelnivåer och tunga medeltal på torsdagen…

Swedbank visar bäst utveckling senaste veckan, med en uppgång på över 1.5 procent. Ser även ut att med en uppgång på 1 procent på torsdagen att kunna kliva över MA 200!

Indextunga banksektorn uppvisar positiva tongångar… Tekniska stödnivåer vändpunkt för nya tag och uppgång framöver…?

Hålltider under dagen

 

Exklusive utdelning

 • Cavotec (0:05 chf), Frontline (0:15 usd )

Makrostatistik

 • Kina: KPI, PPI maj kl 3.30
 • Svensk Handel Stil: Stilindex kl 6.00
 • Norge: KPI maj kl 8.00
 • Tyskland: handels- och bytesbalans april kl 8.00
 • Tyskland: arbetskraftskostnader 1 kv kl 8.00
 • Frankrike: industriproduktion april kl 8.45
 • SCB: produktion i näringslivet april kl 9.30
 • SCB: hushållskonsumtion april kl 9.30
 • SCB: småhusbarometern maj kl 9.30
 • Storbritannien: industriproduktion april kl 10.30
 • Storbritannien: NIESR BNP-estimat maj kl 14.00
 • USA: grossistlager (def) april kl 16.00

Övrigt

 • Ica: publicerar månadsförsäljning i Sverige för maj kl 8.45

Samtliga börshändelser och estimat för veckan hittar du här!

Senaste börsnyheterna

Stockholmsbörsen utvecklades oregelbundet under torsdagen men slutade något högre. Handelsdagen innehöll penningpolitiskt besked från ECB och utfrågning av före detta FBI-chefen James Comey. Därutöver väntas sent på torsdagskvällen preliminära indikationer kring det brittiska parlamentsvalet.

På börsfronten tappade Husqvarna efter väderkommentar. Bland storbolagen steg Boliden, Sandvik och Atlas Copco mest. Sämst gick det för Autoliv och Tele2.

Storbolagsindexet OMXS30 slutade upp 0,2 procent till nivån 1.644. Omsättningen nådde över 19 miljarder kronor på Stockholmsbörsen.

”Med stöd av stigande bolagsvinster handlas många ledande börser på rekordhöga nivåer inför sommaren som brukar vara lite svagare. När börsen är i stigande trend brukar således avkastningen under sommaren vara helt okej. I fokus har vi valet i Storbritannien och Fed-mötet nästa vecka. Vad som kommer vara avgörande för börsens fortsätta utveckling är således kvartalsrapporterna senare under juli”, kommenterade Erik Hansén, marknadsanalytiker på IG, för Nyhetsbyrån Direkt.

Husqvarna sjönk över 3 procent sedan bolaget flaggat för en vädermässigt tuff inledning på det viktiga andra kvartalet i framför allt norra Europa i samband med en presentation vid Handelsbankens seminarium på torsdagen.

”Det har varit en lite tuffare start på kvartalet på grund av vädret här uppe i norra Europa – men det har inte varit något annat”, sade Husqvarnas presschef Åsa Larsson i en efterföljande kommentar till Direkt.

Fingerprint steg runt 1 procent. På onsdagen var aktien upp drygt 11 procent efter att bolagets sensor var med i en betalkortsorder till Zwipe. Handelsbanken har fått intrycket av att biometribolaget tagit tillbaka en del förlorad mark.

Ericsson hade också en positiv utveckling med en uppgång på 1,2 procent. På rekommendationsfronten har Citi tagit upp bevakning av telekombolaget med köprekommendation. Investmentbanken ser utrymme för förbättrade marginaler tack vare den nya strategin.

H&M fortsatte lägre, ned 0,6 procent, till under 209 kronor. SEB har sänkt sin riktkurs till 265 kronor från 285 men med intakt köprekommendation. I onsdags upprepade dock Morgan Stanley sin dystra syn på klädjätten med en sänkt riktkurs till 150 kronor. Även Dagens Industri gav klädbolaget en släng av sleven.

Clas Ohlsons resultat var klart bättre än väntat. Utdelningen överträffade också än förhandstipset. Däremot var maj-försäljningen något under förväntan. Aktien steg 5,5 procent.

Systemairs resultat var en besvikelse. Aktien straffades med en nedgång mer än 5 procent.

Zaplox, verksamt inom mobila nyckeltjänster, gjorde premiär på First North där teckningskursen var 5:50 kronor. Nykomlingen slutade på 6:45 kronor efter en svängig handel.

Karo Pharmas arbetande styrelseordförande Anders Lönner har köpt aktier i bolaget för cirka 24 miljoner konor. Karo-aktien klättrade närmare 7 procent.

SEB har inlett bevakning av Magnolia Bostad med rekommendation köp och riktkurs 125 kronor. Aktien var upp 7,5 procent till 86:50 kronor.

Affärsvärlden gav köpråd för BE Group och NGS. Aktierna steg mellan 7-8 procent.

G5Entertainment avancerade runt 6 procent till 225 kronor. Redeye har inlett bevakning med en värdering på 260 kronor.

Få morgonrapporten till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Senaste prisutvecklingen (~kl. 06:40)

OMXS30
EURO STOXX 50
Frankfurt DAX
London FTSE 100
S&P 500
DJIA
Nasdaq Comp.
NIKKEI 225
HANG SENG
EUR/USD
EUR/SEK
USD/SEK
WTI Termin
Brent Termin
1643.77
3563.88
12713.58
7449.98
2433.79
21182.53
6321.76
20022.07
25999.2
1.12
9.77
8.72
45.59
47.81
0.20%
0.42%
0.32%
-0.38%
0.03%
0.04%
0.39%
0.57%
-0.25%
0.03%
0.01%
-0.01%
-0.11%
-0.10%

 

Börsnyheter och Teknisk Analys varje dag klockan 10.00

Av: Michael Andersson för Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.